Anlık Bildirim

AMD kayar nokta hesaplamalarını entegre grafik birimine taşıyabilir

AMD kayar nokta hesaplamalarını entegre grafik birimine taşıyabilir

Gün ışığına çıkan bazı yeni bilgilere göre, Bulldozer mimarisi ve Fusion tasarımı, AMD'nin gelecek planları için başlangıç adımlarını oluşturuyor. Firmanın resmi dökümanlarına ve endüstri içerisindeki saygın bazı kaynaklara göre AMD, işlemci tasarımında radikal bazı değişiklikler planlıyor. Bilindiği üzere ATi Radeon HD 4000 serisiyle birlikte TeraScale tasarımına geçiş yapan AMD, teorik işlem gücü açısından ciddi bir sıçrama yaparak endüstride ilk defa 1 TeraFLOP seviyesindeki GPU'larını pazara sunmuştu. ATi Radeon HD 5970 ile 4 TeraFLOP'un üzerinde işlem gücüne sahip olan ve bu açıdan özellikle 2000'li yılların başındaki pek çok süper-bilgisayara eş veya daha fazla hesaplama yeteneğini tek bir karta sığdıran firma, bu avantajı radikal işlemci tasarımlarıyla genel performansı arttıracak şekilde kullanmayı amaçlıyor.

Fusion ailesiyle birlikte melez tasarımlı işlemcilerini (CPU+GPU) pazara sunmayı hedefleyen AMD'nin, 2011 sonrası için kayar nokta hesaplamalarını, işlemciye entegre grafik birimine kaydırarak, yüksek verim almayı ve FP performansı açısından fark yaratmayı hedeflediği söyleniyor. Fusion ailesinin ilk modellerini dizüstü bilgisayarlarda, devamında ise giriş ve orta seviye masaüstü işlemcilerinde kullanması beklenen AMD'nin ilerleyen dönemlerde üst seviye modellerinde ve sunucu işlemcilerinde de benzer tasarıma geçerek yüksek yoğunluklu kayar nokta hesaplamalarını entegre grafik birimine yaptıracağı bildiriliyor.

Kayar nokta hesaplamalarını entegre grafik birimine yaptırabilmek adına yazılım tarafındaki çalışmalarını da sürdüren AMD, heterojeni bilgi-işlem yaklaşımıyla farklı türleri yeni nesil yazılım ekosistemi altında bir araya getirmeyi ve CPU+GPU tasarımlarında dengeli yük dağılımı esasına dayanarak genel performans çıtasını yukarı çekmeyi hedefliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim