Anlık Bildirim

Coolermaster Stacker kasa incelemeleri

Dünyanın soğutma ve fonsiyonellik bakımından en gelişmiş kasalarından birisi CoolerMaster Stacker. Kasa şimdiden gelecek için BTX ve sunucu anakartları için de E-ATX form faktörlerinin desteğini veren yegane model. Onun dışında ön tarafında 11 adet 5,25" lik yuvası ile bu tarzdaki en fazla yuvaya sahip. İsterseniz bu yuvalardan üçünü, 4'lü 3,5" lik sabit disk yuvası ile değiştirebiliyorsunuz. Bu yuvalardan birisi (adı STB-3T4-E1 yada 4 in 3 modül) kasa ile beraber gelmekte diğerlerini ise istediğiniz zaman ayrıca alabilirsiniz.

Bu yuvanın en büyük özelliği önünde direkt dışardan tozları süzülmüş soğuk hava çeken 120 mm sessiz bir fana sahip olması. Bu sayede ne kadar ısınan diksleriniz olursa olsun, ne kadar çok diski bir arada takarsanız takın disklerin hep soğuk ve uzun ömürlü olacağından emin olabilirsiniz. Ayrıca bu yuva titreşim önleyici bir sistem ile disklerin titreşiminin kasaya ve herhangi bir sese yol açmasını engellemekte. Kasa o kadar büyük ki bu modüllerden maksimum 3 adet alıp toplam 12 sabit disklik bir ağ kurup üstüne bir floppy birde DVD yazıcı koyacak yeriniz kalabiliyor. Raid ve büyük kapasite isteyenlerin tartışmasız tercihi.

   

Kasanın en büyük özelliklerinden biriside iki güç kaynağını aynı anda takabilmeniz. Böylece birincisinin yetmediği durumda anakart işlemci ve ekran kartına bir güç kaynağı, disklere ve sürücülere başka bir güç kaynağı atayabilirsiniz ya da güç kaynağı şekli ile uyumlu sistemleri kasanızın bu bölmesine takabilirsiniz. Mesela CM'ın son olarak AuqaGate sıvı soğutma sistemini güç kaynağı formatında yapmayı başarınca kasaya direkt monte edilebileceğiniz ve kasa içersinde tutabileceğiniz bir sıvı soğutma sistemi seçenekler arasına eklendi. Optik okuyucusunun beyaz rengi uymayanlar siyah ön paneli ayrıca satın alabiliyorlar.

Benim en hoş bulduğum özelliği ise demonte tekerlekler ile verilmesi ve istenildiğinde bu tekerleklerin takılabilmesi. Bu sayede artık ev veya ofis içersinde yere çakılı ağır bir kasa olması yerine kendiliğinden tekerlekli kolay çekilir, itilir bir sisteme sahip olabiliyorsunuz. Ekstra olarak kasanın iç tarafına yerleştirilen Cross Flow adı verilen ince uzun bir üfleyici takabiliyorsunuz. Bu sayede kasa içersinde ön taraftan arka tarafa doğru bir akış garantileniyor ve sıcak nokta oluşu engelleniyor fakat bu ek fan biraz gürültülü olabiliyor. İsteyenler pencereli bir yan kapak alarak renkli ve şaşalı sistemlerini bu kasaya nakledebilirler.

Coolermaster Stacker kasa incelemeleri
   
Coolermaster Stacker kasa incelemeleri

Ön tarafında en üstte yerleştirilen tuşlar ve bağlantı aparatları kolay kullanım ve erişim sağlıyorlar. Toplam 6 USB 2.0 ve bir adet Firewire girişi yeterli diğer yandan kulaklık ve mikrofon girişide sık kullanılan özellikler. Alüminyum dış yapı hafifliği ve muhtamel ısı iletimini sağlarken, 1 mm kalınlığındaki çelik iskelet dayanıklılığı sağlıyor. Ekleyebileceğiniz sayısız fanla hem düzgün ve etkili hem de çok sessiz bir hava akışı sağlanabiliyor. Standartı gümüş renk olan ürünün tamamen siyah ve keranları mavi olan iki farklı rengi daha mevcut.

Fiyatı özelliklerine göre normal olsa da 189$ gibi Türkiye satış fiyatı herkesin karşılayacağı bir seviye değil. Eğer sadece 120 mm'lik fanları aktif halde bırakırsanız tahminen en sessiz ve en soğuk kasaya sahip olacaksınız. Son olarak almayı düşünüyorsanız mutlaka ölçülerini alacağınız yer ile karşılaştırın çünkü kasa tahmin ettiğinizden çok daha büyük.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim