Anlık Bildirim

DFI hız aşırtmacılar için hazırladığı X58 yonga setli anakartını gösterdi

Hız aşırtma tutkunları ve performans meraklıları için anakartlar hazırlayan DFI hemen her yeni modeliyle ses getirmeyi başarıyor. Intel'in Nehalem platformuna yönelik te çalışmalar yapan firma, LGA1366 formundaki Core i7 işlemcileri için hazırladığı X58 yonga setli yeni anakartlarını önümüzdeki günlerde kullanıma sunmayı planlıyor. Firmanın LanParty UT serisi dahilinde hazırladığı X58-T3EH8 modeli görücüye çıktı.

Yeni nesil anakartlarında yer verdiği soğutucular için son dönemde konusunda uzman firmalardan biri olan Thermalright ile yakın ilişki içerisinde olan firmanın X58 yonga setli anakartı da soğutucu tasarımıyla dikkat çekiyor. Daha yüksek performans için yine kasa dışına konumlandırılan ek bir modülün yer aldığı soğutucuda özelleikle giriş çıkış birimlerinin olduğu kısımdaki büyük ısı emici dikkatlerden kaçmıyor.

DFI'ın yeni anakartı Intel'in X58+ICH10R yonga setini kullanıyor ve LGA1366 formundaki Core i7 işlemcilerine destek veriyor. Yani Intel, Bloomfiled serisini yeni modeller ile geliştirene kadar anakart sadece Core i7 920, 940 ve Extreme Edition işlemcileriyle kullanılabilecek. Altı adet DIMM slotuna sahip olan ve 24GB'a kadar yüksek hızda DDR3 bellek desteği sunan anakart, katı kapasitörleriyle de dikkat çekiyor.

DFI hız aşırtmacılar için hazırladığı X58 yonga setli anakartını gösterdi

Firmanın hemen her yeni anakartında olduğu gibi UV duyarlı komponentlere sahip olan anakart, modifikasyon tutkunları ve şeffaf panelli kasa sahipleri için özellikle loş ortamlarda yine görsel farklılık sunmayı hedefliyor. Kuzey ve güney köprüsü pasif soğutma ile desteklenen yeni model DFI'dan beklendiği üzere dijital güç tasarımıyla birlikte geliyor ve hız aşırtmacılara özel ekstra özellikleri de bünyesinde barındırıyor.

DFI hız aşırtmacılar için hazırladığı X58 yonga setli anakartını gösterdi

Dijital güç tasarımına sahip olan anakartın daha yüksek hız aşırtma başarımı için ciddi opsiyonlar sunacağı söylenen gelişmiş bir BIOS menüsüne sahip olduğu belirtiliyor. Kart üstü güç ve reset butonlarına sahip olan LanParty UT X58-T3EH8, Debug LED fonksiyonunda sahip. Çoklu ekran kartı kurulumlarına olanak tanıyan anakart hem Crossfire X hem de 3 yollu SLI desteği sunabiliyor.

PCIe 2.0 spesifikasyonuyla uyumlu olan ve 3x PCIe x16 slotuna sahip olan yeni model üzerinde ayrıca ik iadet PCI ve bir PCIe x4 slotu bulunuyor. Farklı RAID konfigürasyonlarına destek veren 8x SATA-II konnektörüyle donatılan DFI'ın yeni anakart, gigabit ethernet, 8 kanal yüksek tanımlı ses desteği ve kullanıma hazır çok sayıdaUSB 2.0 konnektörü gibi özellikleri de bünyesinde barındırıyor.

DFI hız aşırtmacılar için hazırladığı X58 yonga setli anakartını gösterdi

Peki DFI'ın özellikle hız aşırtmacılar tarafından merakla beklenen yeni modeli ne zaman gelecek? Öncelikle şunu belirtelim DFI, Intel'in X58 yonga setini kullanan 3 yeni model üzerinde çalışıyor ki bu modeller, DFI LanParty LP UT X58-T3eH8, LanParty LP DK X58-T3eH6 ve JR X58-T3H. DFI'ın yeni anakartları için beklentiler yıl sonunu işaret ediyor tabii firma yol haritasında herhangi bir değişiklik yapmaz ise.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
31717 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim