Anlık Bildirim

Güç kaynağınız yeni nesil ekran kartlarına hazır mı? Enermax Infiniti serisi güç kaynakları

Güç kaynağı seçimi son zamanlarda kullanıcıları oldukça zorlayan bir konu oldu. Herkes almışken kaliteli bileşenlere sahip, sessiz ve ileriye dönük güç ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir güç kaynağını en uygun fiyatla almak istiyor. Bunun yanında artık alacağınız güç kaynağının yeni nesil güç soketlerine de sahip olması gerekmekte. 2 sene önce 24pin ATX ve PCIe 6 pin güç soketlerine sahip güç kaynakları yeterli olurken artık yeni nesil PCIe 2.0 güç bağlantıları ve P8 güç soketleri de aldığınız güç kaynağında bulunmalılar.

Yaklaşık 1-2 aydır güç kaynağını değiştirecek olan kullanıcılar özellikle yeni nesil 8 pinli PCIe güç soketlerine sahip güç kaynaklarını bekliyorlardı. Fakat bekleyiş sona erdi hem PCIe 2.0 güç soketlerine sahip olması hem de sahip olduğu diğer gelişmiş özelliklerle Enermax Infiniti serisi güç kaynakları artık ülkemizde de satın alınabilir durumdalar.

Enermax'ın modüler yapısı ve güç değerleriyle beğeni toplayan Liberty serisinin bir üstü olarak kabul edebileceğimiz yeni Infiniti serisi güç kaynakları; %80 üzerindeki verimliklileri, tamamı modüler kablolardan oluşan yapıları, sistem kapandıktan sonra da fanları belli bir süre çalıştırarak soğutmada katkı sağlamaları, sanayi tipi bileşenler sayesinde 7/24 kullanıma müsayit olmaları gibi Liberty serisinde beğeni toplayan özellikler yanında DX10 uyumlu yeni nesil ekran kartlarının ihtiyaç duyacağı PCIe 2.0 8 pinli güç soketlerine de sahip olmalarıyla Enermax'ın bir önceki serilerinden ayrılıyorlar.

Infiniti serisi güç kaynaklarının %80 üzerindeki verimliliklerini 80+ sertifikası alarak da onaylatmış durumdalar. 80+ sertifikasına sahip güç kaynakları %20, %50 ve %100 yük altında %80 den daha fazla verimliliğe sahip olmak zorundalar. Genelde güç kaynaklarının belirtilen verimlilik değerleri %50 yük ve üzerisi için geçerli oluyor.

Serinin EIN650AWT-00 kod isimli 650W güce sahip üyesine baktığımızda 3 farklı 12v hattında toplamda 52A gibi oldukça yüksek bir güç sağlama değerine sahip olduğunu görüyoruz. Güç kaynağı Nvidia'nın SLI sertifikasını taşıyor fakat sahip olduğu yeni nesil PCIe soketleriyle ATI'ın R600 GPU'larını taşıyan ekran kartlarınını da çiftli guruplar halinde çalıştıracak güce sahip. Infiniti bu haliyle 4 Çekirdekli İşlemci, 3 Ekran Kartı + 18 Sabit Disk (HDD) i bir arada çalıştırabiliyor.

Güç kaynağının üzerinde bulunan 13.5cm lik fan da ürünün çalışırken sessiz bir şekilde soğutulmasını sağlıyor. Görünen o ki sahip olduğu teknik özelliklerle Infiniti serisi Enermax'ın en çok satan güç kaynağı serisi olacak. Eğer bu seri hakkında daha fazla bilgi istiyorsanız aşağıdaki incelemeleri okumanızı tavsiye ediyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim