Anlık Bildirim

IDF' den güncel haberler

Intel' den SSE4 komut seti ve Penryn kod adlı 45nm yeni işlemciler

IDF sürecinde yeni teknolojiler ile ilgili haberler gün ışığına çıkmaya devam ediyor. En heyecan verici haberlerden biri de, Intel' in 45nm üretim süreci ile beraber yeni işlemcilerine SS4 komut setini ekleyeğini açıklaması. 2007 yılında kod adı "Penryn" olarak duyurulacak olan bu işlemciler, Core 2 Duo mimarisinin devamı olacaklar. Bu arada SSE4 komut setinin, SSE2' den bu yana komut setlerindeki en büyük değişikliği kapsayacağı söyleniyor.

  

Yeni komut seti SSE4, multimedya uygulamaları, araştırma ve denetleme algoritmaları ve veri koruma gibi uygulamalara yönelik olacak. Intel yeni komut setinin açıklamalarını yayınlamış durumda, fakat detayları ancak 45nm işlemciler ile beraber test ettikten sonra yayınlayacağını belirtti.

Intel' den Quadcore işlemciler

IDF Intel için oldukça hareketli geçiyor. Masaüstü quadcore işlemcilerinin satış isimleri ve logolarını Kasım ayında duyuracağı açıklandı. Çıkacak olan ilk işlemcinin Core 2 Extreme olması beklenirken, 2007' nin başlarında da Core 2 Quad' ın çıkması bekleniyor.

  

Intel, yeni quadcore işlemcilerin oyun performansını arttıracağını açıklayınca, şu anda kullanılmakta olan dualcore işlemcilerin bile oyunlara doğru düzgün bir katkısı olmadığı geldi akıllara. Bunun farkında olan Intel, Remedy' nin (Max Payne' in yaratıcısı) şu anda geliştirmekte olduğu bir oyun ile quadcore işlemcilerin düzgün şekilde kullanıldığı fizik hesaplamalarda ne kadar faydalı olabileceğini gösterdi. İlgili şovu izelemek isteyenler linke tıklayabilirler. Oyunlarda ana işlemciler daha optimum kullanılmaya başlandıkça fizik kartlarının gerekliliği ve yapabildikleri daha sorgulanır hale geliyor.

Ageia' da 3D Mark ekibine katılıyor

Futuremark, ünlü test programının geliştirme ekibine PhysX' in tasarımcısı olan Ageia ekibinin de katıldığını açıkladı. Bildiğiniz gibi Intel, AMD, nVidia ve ATI gibi ünlü markalar da bu ekip ile beraber çalışıyorlar.

Bu katılımdan sonra, Futuremark ekibi muhtemelen bir sonraki 3DMark testinde fizik kartlarının gerçekten ne kadar katkı sağladığını göstermek için çalışıyor olacaklar. Çif çekirdekli işlemciler bile düzgün kullanıldığı zaman, oyunlarda fizik kartlarından daha iyi performans sağlarlarken ve Intel IDF' de quadcore ile şovu daha da ileri taşımışken, fizik kartlarının ne kadar ömrü kaldığı da tartışılır.

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim