Anlık Bildirim

İki oyun motoru daha Nvidia PhysX teknolojisine entegre oldu

İki oyun motoru daha Nvidia PhysX teknolojisine entegre oldu

Oyun Geliştiricileri Konferansı'ına ekran kartı üreticilerinin "fizik" düellosu damga vurabilir. Nvidia'nın AGEIA'yı satın alarak GeForce 8 serisi ve üstü tüm ekran kartlarında PhysX desteği sunmasından sonraki rakibi AMD-ATi'nin ne yapacağı merak konusu olmuş ve firma Intel tarafından satın alınan Havok'un fizik teknolojisine adapte olacağını açıklamıştı. GDC etkinliğinde Havok demosu gerçekleştirmesi beklenen AMD-ATi ve kısmen Intel'e karşı Nvidia'dan bir yanıt daha geldi ve firma PhysX kulübüne iki yeni oyun motoru daha eklediğini açıkladı.

PhysX teknolojisine entegre olan oyun motorlarından ilki daha çok MMOG türü oyunlarda ve sana dünya uygulamalarında kullanılan BigWorld Technology 2.0. Aralarında Stargate Worlds olmak üzere çok sayıdayeni oyunda kullanılacağı belirtilen motor ile Sierra Online'ın da henüz detayları açıklanmayan yeni bir oyun hazırlığında olduğu söyleniyor. PhysX teknolojisine entegre olan bir diğer oyun motoru ise Trinigy Vision Engine 7.

Stüdyolar arasında popüler oyun motorlarından biri olduğu belirtilen Trinigy Vision Engine 7'yi aralarında Ubisoft, Firefly, Take 2, Neowiz, Dreamcatcher ve Spellbound gibi isimlerin olduğu sektörde isim yapmış yapımcıların kullandığı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22269 kez okundu.
18 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
oyun motoru, Oyun
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim