Anlık Bildirim

Intel 21 yıl sonra ilk defa çeyrek bazlı kayıp açıkladı

Intel 21 yıl sonra ilk defa çeyrek bazlı kayıp  açıkladı

Uzunca bir süredir yarıiletken pazarının zirvesinde yer almayı başaran ve bu pozisyonunu korumayı sürdüren Intel, 21 yıl sonra ilk defa çeyrek bazlı zarar açıkladı. 2009 yılının ikinci çeyrek mali rakamlarını açıklayan yarıiletken devi, Avrupa Komisyonu tarafından Anti-tröst uygulamaları nedeniyle kesilen 1.45 milyar dolarlık ceza nedeniyle geride bıraktığımız üç aylık çeyrek dilim için 398 milyon dolarlık net kayıp açıklayan firma, Avrupa Komisyonu tarafından kesilen ceza hariç tutulduğunda ise beklentilerin üzerinde bir performans sergiledi.

Avrupa Komisyonu tarafından kesilen ceza hariç tutulduğunda, Intel ikinci çeyrekte hisse başında 18 centlik kazanç (1 milyar dolar) elde ederek, analistler tarafından öngörülen 8 cent beklentisinin 2+ kat üzerine çıkmayı başardı. Yılın ilk çeyreğine göre gelirlerinde artış olduğu açıklanan Intel, ikinci çeyrekte 7.28 milyar dolarlık gelir açıkladı. Bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla gelirlerde %15 kayıp yaşansa da 2008 sonunda patlak veren küresel krizin tüm segmentlerde satışlara ciddi darbe vurduğunu da unutmamak gerkeiyor.

Intel tepe yöneticisi Paul Otellini yaptığı açıklamasında, Intel'in operasyonel verimlilik merkezinde yeni teknolojilere ve yenilikçi ürünlere yatırım yapmaya devam edeceğini açıkladı. 3. çeyrekle ilgili finansal beklentisini de açıklayan Intel, küresel ekonomik krizle birlikte sezonsal nedenlere bağlı düşüşün yaşandığı üçüncü çeyrekte 8.5 milyar (+/- 400 milyon dolar) gelir elde etmeyi, yaklaşık %53 brüt kâr marjı elde etmeyi ve araştırma ve satın almalar için 2.8 milyar (bir önceki çeyreğe göre +200 milyon dolar) harcaacağıynı tahmin ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim