Anlık Bildirim

Koolance entegre su soğutmalı kasa: Koolance PC3-725BK

Görsel, işlevsel ve soğutma kapasitesinin şaşırtıcı derecede yüksek olan bir kasa Koolance PC3-725BK. Entegre su soğutma sistemi sayesinde sistemin 700 Watt gibi çok yüksek bir ısı dağıtım kapasitesi olduğu iddia ediliyor. Vapochill, Promethia gibi gazlı soğutma çözümlerinin bile 200W civarı soğutma kapasitesine sahip olduğu düşünülürse, iddia edilen soğutma kapasitesinin ne kadar ciddi olduğu gözlenebilir.

İçerdiği bileşenlere rağmen ürünün pek de iri olduğu söylenemez. 21cm(g) x 49cm(y) x 52.5cm(u) boyutlarındaki Koolance pc3-725BK, son derece zekice konumlandırılmış soğutma bileşenleri sayesinde sayesinde dışarıdan standart ATX kasalardan pek farklı görünmese de iç tarafında birçok radikal değişikliğesahip bir kasa.. Radyatörü ve su haznesini kasanın üstüne yerleştiren, güç kaynağını ve birkaç disk yuvasını da alt tarafa alan Koolance, alt bölgede bir hava tüneli oluşturarak yüksek ısı yayan bu parçaların soğutulmasını kolaylaştırmış.

Sisteme tepeden baktığınızda fanları, radyatörü ve su haznesini görebilirsiniz. Su haznesinde 2 adet pompa bulunuyor. Bu pompalardan biri bozulursa diğeri sistemi %70 verimlilik ile çalıştırabiliyor. Güzel düşünülmüş bir özellik. Bunun dışında ön tarafta ufak bir kontrol paneli bulunuyor, buradan fanların hangi modda çalıştığını ve sistem sıcaklıklığını görebiliyorsunuz. Ufak bir not düşelim, fanlar manuel olarak 10 ayrı hız modundan birinde (720-2400rpm) çalışıyor. Otomatik modda ise sistem sıcaklığa göre bu 10 moddan birini kendi seçiyor.

Sistemin en büyük handikapı kuşkusuz 500$lık fiyatına rağmen içinden bir tek cpu bloğu bile çıkmaması. Bizce en azından bir adet işlemci bloğunun sisteme dahil olması gerekirdi çünkü ürün için ciddi miktarda para veriyorsunuz.... Gelelim performans testlerine. Systemcooling isimli sitenin yaptığı incelemede yine Koolance marka işlemci ve ekran kartı bloğu kullanarak 2.4GHzlik Athlon 64 & 6800Ultra'lı bir sistemde aşağıdaki sonuçları elde etmiş.

Görüldüğü gibi sonuçlar tatminkar. Tablodaki standart su soğutma sistemine otomatik modda geçilmesine rağmen tam hızda çalışırken birinciliği kolaylıkla göğüslüyor üstelik bu sistemde ek olarak birde grafik işlemci su ile soğutuluyor. Bunun yanında sistem sessizliği ile göz doldurmuş. Ama malesef 500$lık fiyatı, içinde blok bulunmaması ve en önemliside şu an ülkemizde bulunmayışı sebebiyle ürün alınabilirlikten biraz uzak duruyor:)

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim