Anlık Bildirim

Zalman ZM80D-HP Ekran kartı soğutucusu incelemeleri

Daha sessiz olmak için ekran kartı üretici firmalar arasında soğutucu performansı rekabeti olsada çoğumuzun ekran kartı soğutucuları ya çok başarısız yada ayrıca alacağınız bir ürüne göre yeterli değil. Özellikle en popüler olan Ati Radeon 9800 serisi ekran kartı soğutucuları rahatsız edecek derecede sesliler. Aynı şeyi Ati Radeon 9600 serisi ekran kartları içinde söylemek pekala mümkün.

Zalman'ın ise bu 5. nesil fansız ekran kartı soğutucusu. Dolayısıyla tüm ekran kartları ile birlikte gelen çözümlerden çok daha iyi. (ZM17-CU, ZM50-HP, ZM80A-HP, ZM80C-HP, ZM80D-HP). Bu seride ilk defa Zalman, Thermaltake rakibi gibi 8 adet ram soğutucusunu paket içersinde veriyor. Thermaltake'inkiler bakırken Zalman'ınkiler Alüminyum yalnız Alüminyum'ların yüzey alanları çok geniş dolayısıyla daha performanslı olmaları ihtimal dahilinde.

Soğutucu aslında bir yere kadar fansız olmak üzere dizayn edilmiş. Ati Radeon 9800 ve Nvidia Ge-Force FX 5800/5900 serisinden itibaren opsiyonel olarak satılan fan zorunlu oluyor. Yinede satılan hız ayarlanabilir fan ince ve maksimum 2800 devir/dakika, minimum 1400 devir/dakika yani göreceli olarak sessiz çalışıyor. Karşılaştırma olarak VGA Silencer'a göre aynı GPU'da 3° C civarında daha iyi performans vermiş ki bu %7 civarında bir iyileşme demek.

Zalman ZM80D-HP Ekran kartı soğutucusu incelemeleri

Zalman ayrıca daha fazla ram belleğine sahip kullanıcıları için ZM-RHS1 adlı 8 ramsink'ten oluşan set satmaya başladı. Setin fiyatı yurt dışında 12$ civarında. Soğutucunun kendisi ülkemizde DijitalCenter'da 36$'dan satılmakta, opsiyonel fanda 9$. Yakın zamanda tüm ekran kartı soğutucularının bir arada bulunduğu bir test bulabilirsek sizlere duyuracağız. Şimdilik ucuz olsun diyorsanız VGA Silencer, en yüksek soğutma diyorsanız Thermaltake Giant III, sessiz ama iyi soğutsun diyorsanız Zalman ZM80D-HP ve Zalman ZM-OP1 fan tavsiyemiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim