Anlık Bildirim

Ati ve AMD evliliği resmiyet kazandı

Haftalardır konuşulan fakat her iki firmanında yorumdan kaçındığı meşhur Ati - AMD birleşmesi hakkında resmi açıklama bugün yapıldı. AMD 5.4 Milyar dolar karşılığında Ati' yi satın aldı. Henüz Ati' nin ortaklarının tamamı bu birleşmeyi onaylamış değil fakat herhangi bir prüz çıkacağı tahmin edilmiyor.

AMD' nin, daha çok işlemcileri için çipset, mobil platform (intel Centrino gibi) ve cep telefonu gibi multimedia pazarlarına yönelip, GPU üretimi konusunda Ati' yi serbest bırakacağı tahmin ediliyor. AMD bu hamle ile Ati' nin çok başarılı RD600 serisi çipsetini muhtemelen önümüzdeki ayların en çok satılacak olan işlemcisi Conroe' lar ile beraber satarak çipset pazar payından olabildiğince fazla kapma amacında. Ayrıca en az işlemci üretmek kadar karlı bir iş olan çipset üretimi de AMD için başka bir neden gibi duruyor. Hatta kendi çipsetini kendisi üretip işlemciye entegre köprü çipsetler ile maksimum stabilite ve performansı düşünüyor olması da olası. Tabi bunların hepsi tahminlerden ibaret.

nForce serisi anakart çipsetleri ile büyük sükse yapan ve stabil anakart sıkıntısı çeken AMD' ye en parlak dönemlerini yaşatan nVidia' nın, AMD' nin bu hamlesinden sonra nasıl bir politika izleyeceği merak konusu. Intel ile yakınlaşıp AMD' ye cepe alma olasılığı düşük zira zamında SLI sertifikasını bile Intel' e satmamıştı ve aralarındaki soğukluk basın tarafından bilinen bir gerçek. Fakat ticarette asıl amaç para kazanmak olduğu için, her iki firmanın da çıkarları doğrultusunda ortak çalışmayacağını da kimse söylemeyez. Bu arada birleşmenin bu yılın son çeyreğinde olacağı belirtilmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim