Anlık Bildirim

Ve Windows 7 tüm dünyada lanse edildi

Geliştirme süreci 18 ay süren ve Temmuz ayında son imzası atılarak çalışmaları tamamlanan Windows 7 görkemli bir etkinlikle lanse edildi.

Redmond merkezli yazılım devi Microsoft, uzunca bir süredir merakla beklenen yeni işletim sistemi Windows 7'yi bugün duyurdu. Windows XP'nin takipçisi olarak 2007 yılında lanse edilen Windows Vista'nın beklentileri karşılamakta yer yer sıkıntılar yaşaması (özellikle Hizmet Paketleri'nden önce) üzerine Microsoft'un geliştirme sürecine hız verdiği Windows 7, 18 ay süren yoğun bir çalışma sonucunda geçtiğimiz Temmuz ayında tamamlanmış ve Microsoft, bugün gerçekleştirilen dünya lansmanı için hazırlıklarına başlamıştı. Windows Vista'nın eleştrilen noktalarını bir kez daha tekrarlamak istemeyen Microsoft, 7. jenerasyon Windows ile Beta ve Sürüm Adayı gibi versiyonları genel kullanıma açarak işletim sistemini gelen geri-bildirimler doğrultusunda şekillendirme yoluna gitmişti.

Windows 7 çıktı!

Windows 7 tüm dünyada görkemli etkinlikerle kutlanıyor.
Fotoğrafta Kylie isimli küçük kız Steve Ballmer'ın elinde Windows 7'li netbook'u keşfediyor.

Windows Vista ile aynı çekirdek mimarisini kullanan Windows 7, tahmin edileceği üzere binlerce yeni kod, çok sayıda yeni özellik ve ciddi optimizasyonlar içeriyor. Windows Vista'nın yaşadığı en büyük problemlerden birisi olan yazılım ve donanım uyumluluğunun Windows 7 ile geride kalacağı ön görülüyor. Donanım desteği konusunda Vista'nın çok ilerisinde olduğu ve sürücü desteği konusunda rakipsiz olacağı belirtilen Windows 7, sistem kaynaklarının tüketimi konusunda da daha tutumlu, daha dengeli ve daha verimli çalışıyor. Sistem gereksinimleri nedeniyle özellikle kurumsal pazarda beklenen sıçramayı gerçekleştiremediği söylenen Windows Vista'nın aksine 7. jenerasyon Windows işletim sisteminin günümüzde kullanımı devam eden sistemlerin önemli bir kısmında kullanılabilecek.

Windows 7 çıktı!

Microsoft'un finansatan sorumlu baş yöneticisi Chris Liddell, NASDAQ borsasının açılış zilini Windows 7 ile çaldı.

Akıcı bir ara birim, hızlı bir başlangıç ve kısa kapanış sürelerinin hedeflendiği Windows 7 işletim sisteminde, geliştirilmiş güç yönetim teknolojisine yer verildiği ve bu sayede dizüstü bilgisayarlardaki güç tüketim değerlerinin Windows Vista'ya kıyasla kaydadeğer ölçüde geliştirildiğine dikkat çekiliyor. Windows Vista'ya kıyasla daha yüksek performansın öncelikli geliştirme kriterlerinden birisi olduğu Windows 7'nin bu noktadaki en güçlü yeniliklerinden birisi belkide en güçlüsü DirectX 11. Microsoft yeni uygulama ara birimi sayesinde stüdyoların gelişmiş grafiklere sahip oyunlar hazırlama konusunda daha rahat olacağını ayrıca yeni nesil grafik kartlarındaki işlem gücünü çok daha etkin bir şekilde değerlendirerek farklı dinamikleri olan yeni nesil oyunlar hazırlanabileceğine vurgu yapıyor.

Windows 7 çıktı!

Çoklu dokunmatik özellikleriyle Windows 7'nin PC kullanım alışkanlıklarını değiştireceği iddia ediliyor.

Windows 7'de hemen herkesin ilgisini çekebilecek en az bir yeni özellik bulabilmek mümkün. Windows Touch teknolojisi ile donatılan yeni işletim sistemi bu sayede çoklu dokunmatik ekranların kullanımı için gerekli yazılımsal alt yapıyı da sağlamış oluyor. Windows 7'nin lansmanıyla eş zamanlı olarak pek çok donanım üreticisi çoklu dokunmatik kontrole olanak notebook ve LCD monitörünü kullanıma sunarken, önümüzdeki aylarda bilgisayar kullanım alışkanlıklarının değişmesi ve dokunmatik ekranlı portatif bilgisayarların yaygınlaşması ön görülüyor. Öte yandan Windows 7'nin geliştirilmiş Windows Search yani arama özelliği ile önceki jenerasyonlardan ayrılması bekleniyor zira Microsoft entegre arama özelliğinin artık çok daha verimli çalıştığını ve aranan sonuca çok daha kısa sürede götürdüğünü söylüyor.

Windows 7 çıktı!
Windows 7 çıktı!
Windows 7 çıktı!

Windows 7, sistem üreticileri için hazırlanan Starter sürümü de dahil olmak üzere 4 farklı versiyonla geliyor.

HomeGroup ağ sistemi sayesinde dosya ve yazıcı paylaşımının kolayca gerçekleştirilebilmesine olanak tanıyan Windows 7 pek çok yeni özelliği bünyesinde barındırıyor. Microsoft tepe yöneticisi (CEO) Steve Ballmer açıklamasında, "Windows 7 ile birlikte PC'ler için daha iyi bir zaman olmadı, iş ortaklarımızla birlikte pazara daha önce hiç olmadığı kadar fazla seçenek, esneklik ve değer kazandırıyoruz." ifadelerini kullandı. Microsoft'un gerek son kullanıcılardan gerekse de sistem üreticilerinden olumlu yorumlar alan Windows 7, Starter (sadece sistem üreticileri için) Home Premium, Professional, ve Ultimate olmak üzere dört farklı sürüm ile lanse edilirken, fiyatlar 120$-220$ arasında değişiyor. Türkçe versiyonu birkaç hafta içerisinde çıkacak Windows 7'nin Türkiye fiyatları için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23522 kez okundu.
58 kişi, toplam 64 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim