Anlık Bildirim

AMD’nin Vega mimarisinin ikinci nesli olacak olan Vega 20 kartlarına yaklaşırken modellere dair ilk test sonuçları benchmark veri tabanlarına düşmeye başladı. Henüz net değil ancak yeni modeller oldukça iddialı geliyor olabilir.

3DMark 11 testinde tespit edilememiş bir GPU olarak ortaya çıkan kart sonuçlara göre 32 GB HBM 2 belleğiyle donatılmış ve 1.25 Ghz’lik bellek frekansıyla şu ana kadarki en yüksek HBM bellek frekansına sahip görünüyor.

%70 daha hızlı olabilir

GPU tarafında ise 1 Ghz seviyesi göze çarpıyor. Eğer gerçekten 1 Ghz’de görev yapıyorsa ki erken mühendisliği olması dolayısıyla bu mümkün olabilir, saat hızı başına Vega 10’a göre %70 daha hızlı bir modelden söz ediyor olabiliriz.
Tabi kart 1 Ghz’in biraz üstünde mütavazi bir değerde de teste girmiş olabilir. Zira daha önce gerek Polaris mimarili kartlarda gerekse de Vega 10 mimarili modellerde benzer hatalı okuma durumlarıyla karşılaşmıştık. Onun için net bir yorum yapmak için henüz oldukça erken. Son olarak 7 nm üretim sürecinden geçecek Vega 20 mimarili kartların bu sene bizlerle olacağını ekleyerek sözlerimizi noktalayalım. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5425 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd hbm 2 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim