Anlık Bildirim

AMD Radeon HD 7970 resmi özellikleriyle birlikte ortaya çıktı

AMD'nin merakla beklenen yeni ekran kartı Radeon HD 7970 için resmi detaylar sızdırıldı. NGC kod adını taşıyan yeni nesil grafik işlemci mimarisinin güç verdiği Tahiti XT grafik yongasını kullanan Radeon HD 7970'nin 9 Ocak'ta yapılacak resmi lansmanda dünyanın en hızlı tek GPU'lu ekran kartı olarak lanse edileceği ifade ediliyor. Teknik özellikleri çok uzun süredir speküle edilen ekran kartı için resmi özellik listesi yayınlandı.
Soğutucu tasarmı da  yenilenen yeni ekran kartı 384-bit bellek veri yolu desteği, 3GB GDDR5 bellek kapasitesi, 2048 paralel işlem birimi, 128 doku ünitesi ve 32 ROP birimine sahip. Tabi burada dikkat edilmesi gerekene nokta bahsi geçen tüm parametrelerin yeni nesil grafik işlemci mimarisi üzerinde şekillenmesi dolayısıyla performans verimlililiği arttırıldığı için paralel işlemci başına düşen işlem verimliliği de bir önceki jenerasyona göre çok daha iyi.
Grafik işlemci hızı 925MHz, bellekleri ise 5500MHz'de görev yapan ekran kartı için dökümanı yayınlayan OBR sitesi, nihai GPU hızının 900MHz'in altında olacağı yönünde bir dipnot koyduğunu da not düşelim. Üzerinde bir adet 8pin bir adet te 6pin güç konnektörü bulunan ekran kartının güç tüketimi masaüstünde 3 Watt'ın altında, yük altında ise 300 Watt'ın altında olarak gösterilirken, yük altındaki değerin daha düşük olabileceği de konuşuluyor.
AMD Radeon HD 7970 resmi özellikleriyle birlikte ortaya çıktı
Görüntü aktarımı için DVI, HDMI ve iki adet  Mini DisplayPort konnektörüne sahip olan ekran kartı, çoklu monitör desteği için güncellenmiş Eyefinity ve çoklu ekran kartı kurulumları için Crossfire X desteği de sunuluyor. AMD tarafından 9 Ocak'ta lanse edilmesi beklenen ekran kartı için Tüketici Elektroniği Fuarı'nda özelleştirilmiş tasarıma sahip modellerin de gösterilmesi bekleniyor. Yeni detaylar geldikçe bildirmeyi sürdüreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8907 kez okundu.
23 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
radeon, amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim