Anlık Bildirim

AMD Radeon HD 7970'in daha hızlı versiyonu gelebilir

AMD Radeon HD 7970 standart olarak 925MHz GPU hızı ile geliyor olsa bile 28nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Tahiti XT grafik yongasının daha fazlasını sunabildiği ortada. Hız aşırtma ile 1GHz'in üzerine kolaylıkla çıkabilen grafik işlem birimi, AMD'yi Radeon HD 7970'ten daha hızlı bir model sunmaya teşvik edebilir. Bilindiği üzere standart çalışma frekansında GeForce GTX 580'den ortalama %15 civarında daha hızlı olan Radeon HD 7970, 1GHz'in üzerindeki hızlarda ise farkı açıyor ve bu gelişme AMD'nin elini güçlendiren bir koz olarak değerlendiriliyor her ne kadar Nvidia Kepler ailesinin bu alandaki yetenekleri şu an için biliniyor olmasa da.
Hatırlanacağı üzere AMD, Radeon HD 4000 serisi altında Radeon HD 4870'ten daha hızlı bir model olarak Radeon HD 4890'ı piyasaya sunmuştu. Arttırılmış saat hızlarına ek olarak tasarım anlamında bir takım optimizasyonlar içeren bu kart sonrasında şirket bugüne kadar benzer herhangi bir hamle gerçekleştirmedi ve her jenerasyonda model ismi 70 ile biten kartlar, şirketin tek veya çift GPU'lu en hızlı ekran kartlarını oluşturdu. Southern Islands serisi olarak bilinen Radeon HD 7000 serisi için Radeon HD 7990 isminin çift GPU'lu kart için ayrıldığı biliniyor dolayısıyla AMD'nin olası bir tek GPU'lu daha hızlı ekran kartı hamlesini Radeon HD 7970 OC Edition ya da benzeri bir isimle tanımlaması ya da üreticilere bu konularda esneklik tanıyarak fabrika çıkışı agresif saat hızlarına sahip özel modeller konusunda daha esnek davranması beklenebilir. Bilindiği üzere sıvı azot ile 1700MHz seviyesine çıkartılan Tahiti XT grafik yongası, 28nm üretim teknolojisinin sunduğu avantajlar ile yüksek MHz konusunda oldukça istekli.
Yakın gelecekte AMD tabanlı ekran kartı üreten firmaların özel tasarımlı kartlarını arka arkaya piyasaya sunması bekleniyor. Bu noktada başta PowerColor ve Sapphire olmak üzere bazı firmaların sıvı soğutmalı çözümler sunması da kuvvetle muhtemel. Şu an için resmi olarak doğrulanmasa da standart modele göre en az 200MHz-300MHz artış ile gelen Radeon HD 7970 modellerinin de pazara giriş yapması bekleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15742 kez okundu.
12 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
radeon, overclock ve amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim