Anlık Bildirim

AMD Radeon HD 7990 bu ay resmiyet kazanabilir


AMD'nin aylardır resmiyet kazanması beklenen çift GPU'lu amiral gemisi Radeon HD 7990, bu ay görücüye çıkabilir. VR-Zone'un isimsiz kaynaklarına göre; Southern Islands GPU ailesine mensup yeni üst düzey grafik işlemcisi Temmuz'un ikinci yarısında gerçekleştirilecek tanıtım için örnek olarak denenmeye başlamış.
Halihazırda AMD ile işbirliği yapan diğer firmalar, Radeon HD 7990'ın testlerini laboratuvarlarında sürdürüyor, ancak ürünün ne zaman sergileneceğini bilmiyormuş. Yılın ilk yarısında tanıtılmayan Radeon HD 7990'ın iptal olduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyleyebiliriz. 'New Zealand' kod adlı GPU'nun gerçek isminin Radeon HD 7970 X2 veya Radeon HD 7990 olması bekleniyor.
Enerji tasarrufu sağlayacak 28nm üretim sürecinin kullanıldığı Radeon HD 7990, çift Tahiti XT GPU ve 6GB GDDR5 bellekle donatılacakmış. Bu özelliklerle NVIDIA'nın Kepler mimarili GTX 690 kartıyla rekabet edecek. Sınırlı sayıda üretilecek 12GB bellekli bir versiyonun da piyasaya sürüleceği iddia ediliyor.
New Zealand hakkındaki yeni detaylar ay sonuna doğru internete sızmaya devam edecektir. Zaten halihazırda birçok teknik özelliğinden haberdarız. Fiyatı ise; 849$ civarında olacak. Fakat AMD, daha önce birçok kez son anda fiyatlandırmada değişiklik yapmıştı. Kesin fiyatı önümüzdeki haftalarda düzenlenecek tanıtımda öğrenebileceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim