Anlık Bildirim

AMD henüz son sözü söylemedi: Radeon RX 470 ve RX 460

Giriş seviyesinde bir sistem kurmak isteyen ve modern bir ekran kartı arayan oyun severler, AMD’nin Radeon RX 470 ve RX 460 ekran kartlarında aradığını bulabilir.

Orta seviyede Radeon RX 480 ile çok önemli işler yapacağının sinyallerini veren AMD, E3 2016 fuarında da hoş bir sürpriz yaptı ve iki yeni ekran kartı daha duyurdu. Radeon RX 470 ve RX 460 giriş seviyesine doğru yol alıyor.

Radeon RX 480 ekran kartı ile cebini düşünen oyun severleri hedef kitlesi olarak seçen AMD, Radeon RX 470 ve RX 460 ekran kartları ile bu stratejisini aynen devam ettiriyor. Ekran kartları farklı kategorilere yönelik olarak tasarlandı.

AMD Radeon RX 470 ekran kartı, uygun fiyat seviyesinde yüksek çözünürlükte oyun deneyimi vadediyor. Bunun anlamı 60 kare/saniye hızlarında Full HD oyun oynayabilmek. Radeon RX 480 modeli de uygun fiyat seviyesinde en iyi sanal gerçeklik deneyimi sloganıyla duyurulmuştu.

AMD Radeon RX 460 ekran kartı ise Polaris ailesinin en küçük üyesi olacak. Ekran kartının hedef kitlesi ise League of Legends gibi MOBA türündeki oyunlar. Bu oyunları en akıcı şekilde oynatabilmek amaçlanıyor.

Radeon Technologies grubu başkanı Raja Koduri, yüz milyonlarca oyuncunun uygun fiyata önem verdiğini ve donanım tercihlerini buna göre yaptığını belirtiyor. Firmanın çıkış noktası da zaten burası. Firmanın patronu Lisa Su, Polaris ekran kartlarının 99$-299$ arasında değişen fiyat etiketlerine sahip olacağını ifade etti.

Radeon RX 480 ekran kartı hali hazırda 199$ fiyat etiketine sahipti. Bu bakımdan Radeon RX 470 ve RX 460 ekran kartları bunun daha da altına konumlanacak. Muhtemelen 149$-99$ şeklinde bir fiyat etiketi görebiliriz. Bu haliyle Radeon RX serisi, sistem kurmak isteyen pek çok oyuncunun tercih edeceği bir seri olacaktır. Zaten AMD, şu anda GTX 1000 serisinin fiyat segmentine hiç müdahale etmiyor. İlk etapta alt seviyede kendisini iyice sağlama almayı planlıyor. Ekran kartlarının teknik detayları henüz açıklanmadı ancak 29 Haziran’da hepsi de raflarda olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17597 kez okundu.
38 kişi, toplam 45 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd radeon rx 470 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim