Anlık Bildirim

AMD, oyun geliştirmeyi GPUOpen girişimi ile kolaylaştırıyor

Gelecek yıl grafik kartı pazarında çıkış yakalamak isteyen AMD, donanımın yanında yazılım tarafında da önemli yenilikler geliştirerek destek olmaya çalışıyor. Bunlardan birisi GPUOpen girişimi.

Grafik teknolojilerini Radeon Technologies Group adındaki yeni oluşuma devreden bu sayede hızlı bir geliştirme süreci hedefleyen AMD, şimdi yeni bir adım daha atıyor ve GPUOpen girişimi ile oyun geliştiricilerine kolaylık sağlamayı hedefliyor.

Bilgisayar pazarında hakimiyeti ezeli rakibi Nvidia'ya kaptıran AMD, söz konsol pazarına gelince bu kez hakimiyeti eline alıyor. PS4, Xbox 360, Xbox One ve Wii U konsollarının hepsine güç veren AMD'nin karşısında Nvidia sadece PS 3 ile varlık göstermeye çalışıyor. Konsol tarafında AMD'nin yaklaşık 220 milyon Radeon yongası sunduğu tahmin ediliyor. 

AMD hali hazırda geliştiricilere 3 kategori altında yarım etmekteydi. Bunlar; PC ve konsol geliştiricilerini topladığı oyun kategorisi, endüstri ve akademisyen geliştiricileri topladığı heterojen sistem mimarisi - HSA kategorisi ve 200 000'den fazla Oculus geliştiricisini topladığı sanal gerçeklik - VR kategorisi. 

Bununla birlikte konsol ve PC oyun geliştirme çalışmalarının ayrılmış olması, sektörde büyük bir problem teşkil ediyor. GPUOpen girişimi ile AMD, açık kaynak olarak grafik birimine şimdiye kadar hiç olmadığı kadar geniş bir erişim imkanı sunacak ve bilgi paylaşımı sayesinde en iyi yeniliklerin ortaya çıkması sağlanacak. 

AMD yeni girişimi için bir portal hizmete sokmuş durumda. Bu portalda GPUOpen ile ilgili açık kaynak içerikler, TressFX 3.0 (DX11), AMD'nin çeşitli yazılım geliştirme araçları, blog gönderileri, sektör güncellemeleri yer alırken, GitHub üzerindeki tüm açık kaynak paketlere de erişim sağlanacak. Ayrıca yeni girişim ile daha iyi 64-bit Linux sürücülerin geliştirilmesi de amaçlanıyor. 

Uzmanlar; yeni nesil GCN grafikleri ve daha iyi Linux sürücüleri ile GPUOpen girişiminin bir araya gelmesi sayesinde, AMD'nin Nvidia karşısında daha iyi pozisyon alabileceğini ve rekabette yavaş yavaş yaralarını sarabileceğini düşünüyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim