Anlık Bildirim

ATi FireStream 9370: AMD'nin en güçlü bilgi-işlem kartı pasif soğutma ile geliyor

ATi Radeon HD 5970 modelini endüstrinin en hızlı grafik kartı olarak pazara sunan ve bugün itibariyle bu unvanını korumayı başaran AMD, ardından FirePro V8800 modelini grafik profesyonelleri için hazırlanmış en güçlü çözüm olarak lanse etmişti. Masaüstü ve dizüstü bilgisayar platformlarında birinci nesil DirectX 11 operasyonunu tamamlayan ve yeni nesil ekran kartları için çalışmalarına devam eden AMD, aradaki boşluğu profesyonel çözümlerini güncelleyerek değerlendiriyor zira firma, FireStream serisini de yeniledi.

HPC olarak bilinen yüksek performanslı bilgi işlem sistemleri için hazırlanan FireStream serisini, ATi Radeon HD 5000 serisinde kullandığı Evergreen mimarisi ile yenileyen AMD, FireStream 9350 ve 9370 modellerini duyurdu. Nvidia'nın Tesla serisine rakip olarak hazırlanan Firestream 9300 serisi, yüksek işlem performansları ve pasif soğutma sistemleri ile dikkat çekiyor. Serinin amiral gemisi olan FireStream 9370 sahip olduğu teknik özelliklerle Radeon HD 5870'i hatırlatırken, soğutma sistemi gibi farklılıklara sahip.

Cypress GL XT kod adını taşını taşıyan ve 1600x paralel işlem birimine sahip olan FireStream'in paralel işlemcileri 825MHz'de, bellekleri ise 4600MHz'de çalışıyor. 4GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip olan profesyonel bilgi-işlem çözümü, 2.64 TeraFLOP seviyesinde tek hassasiyetli, 528GigaFLOP seviyesinde de çift hassasiyetli işlem gücü sunuyor. Isıl güç tasarımı 225 Watt olarak açıklanan çift slot tasarımlı kart, bir önceki jenerasyona göre hem iki kat daha fazla işlem gücü hem de iki kat daha fazla bellek kapasitesi sunuyor.

AMD'nin Opteron serisi 4000 ve 6000 serisi işlemcileriyle güçlü bir ikili oluşturacağı ve hem zaman hem de maliyet avantajı sunacağı belirtilen FireStream 9370'in yenilenmiş ATi Stream SDK ile birlikte üçüncü çeyrekte pazara sunulacağı belirtilirken, fiyatının ise 1999$ seviyesinde olacağı açıklandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim