Anlık Bildirim

Apple 7 Haziran'da herkesi şaşırtabilir !

Şüphesiz Apple'ın tarihinde hiç olmadığı kadar bilgi sızımı 4.nesil iPhone'da yaşandı ve iPhone HD prototipinin kaybedilmesi firmanın tarihinde fiyasko olarak yer edindi. Herkes 7 Haziran'da tanıtılacak yeni iPhone'un prototipteki gibi olacağına kesin gözüyle bakarken, Digitimes'da yayınlanan bir haber Apple'ın herkesi ters köşeye yatırabileceğini gözler önüne koyuyor.

Uzakdoğu'nun önemli yayın organlarının başında gelen Digitimes'da yer alan habere göre Apple, 2008 yılının son döneminden bu yana 4.Nesil iPhone projesi üzerinde çalışıyor. Fakat Digitimes'ın kaynaklarına göre internete sızan N90 kodlu prototipin aksine Apple, N91 ismini verdiği başka bir 4.Nesil iPhone projesi üzerinde de çalışıyor. Bunun N90 kodlu projeden farkı, 3Gs'i andırması ve N90 projesi kadar önemli değişikliklere sahip olmaması. Bu farklılığın altını çizen Digitimes, Apple'ın N91 projesini de N90'da meydana gelebilecek çeşitli sorunlardan (kasada, ekranda, kameralarda yaşanabilecek çeşitli sorunlar) dolayı kenarda tuttuğunu belirtiyor. Yani Apple, N90 projesi yerine N91 ile karşımıza çıkabilir.

Digitimes ayrıca seri üretime geçilene kadar üç farklı aşama bulunduğunu belirtiyor. EVT yani Mühendislik Onay Testi, DVT yani Tasarım Onay Testi ve PVT yani Proses Onay Testi. Sizlerinde hatırlayacağı gibi internete sızan iPhone HD prototipinin DVT aşamasında olması Apple'ın N91 kodlu iPhone'la karşımıza çıkabilme ihtimali olduğunu gözler önüne koyuyor.

Ancak Apple N90 ve N91'in yanı sıra N89 adını verdiği bir iPhone projesi üzerinde de çalışıyor olabilir. Çünkü Şubat ayında iPhone OS 3.2'nin sistem dosyalarında ortaya çıkan ürün kodlarında "N88" kod adlı iPhone 3Gs'in hemen altında "N89" adlı farklı bir cihaz gözüküyor.

Apple 7 Haziran'da herkesi şaşırtabilir !

Digitimes'ın iPhone'la ilgili yaptığı diğer bir açıklamada OLED ekranlarla ilgili. Gazetenin iddiasına göre Apple, iPhone 3Gs'den bu yana Samsung Mobile Display ile OLED ekranlar üzerinde görüşüyor ancak SMD'nin bütün OLED üretimini Apple'a ayırmasına rağmen iPhone'ların ancak %50-%60'ına panel tedarik edebilmesi en büyük sorun olduğu belirtiliyor.

Bakalım Apple 7 Haziran'da kullanıcının karşısına nasıl bir iPhone'la çıkacak ? "N90" kod adlı iPhone HD sadece "prototip kaybedilme" olayıyla mı anılacak yoksa son kullanıcı eline alıp kullanma fırsatı yakalayabilecek mi ?

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim