Anlık Bildirim

Asus ekran kartı pazarında Palit ve PC Partner'ın gerisine düştü

Asus ekran kartı pazarında Palit ve PC Partner'ın gerisine düştü
Anakart pazarında Gigabyte tehdidini son dönemde hiç olmadığı kadar çok hissetmeye başlayan Asus, ekran kartı tarafında da kan kaybediyor. Digitimes'ın endüstri içerisinde kaynaklara dayandırarak verdiği yeni bir habere göre Palit ve PC Partner, Asus'u geride bırakarak dünyanın en büyük ekran kartı üreticileri olmuş durumda.
Nvidia tabanlı ekran kartlarına yoğunlaşan Palit, sahibi olduğu Palit, Galaxy, Yuan, Gainward, Vvikoo, XpertVision ve Daytona gibi markalarla pazarda yer alırken, PC Partner ise AMD tarafında Sapphire, Nvidia tarafında ise Zotac gibi iki güçlü markaya sahip. Palit ve PC Partner'ın ardından üçüncü büyük ekran kartı üreticisi olan Asus'u, sırasıyla MSI ve Gigabyte takip ediyor.
Büyümekte olan Çin pazarı ise Asus gibi üreticilerin sıralama olarak daha da altlarda yer aldığı bir coğrafya. Gümrük vergilerinden ötürü fiyat anlamında Çin merkezli Colorful gibi markalarla rekabet edemeyen Asus,bu pazarda genellikle 5. veya 6. sırada yer almakta. Asus'un dışında MSI, Gigabyte ve PowerColor gibi markalarda benzer nedenlerden ötürü, Çin'in yerel markaları ile fiyat rekabetinde zorluklar yaşamakta.
Tüm bunlara ek olarak işlemciye entegre grafik birimlerinin yükselişi ve PC pazarındaki genel daralmadan ötürü global ekran kartı satışlarında düşüş olduğu da kaynakların altını çizdiği bir başka nokta. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1655 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asus
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim