Anlık Bildirim

Çift GPU'lu ekran kartları ve üst seviye anakartlara "PLX" engeli

Çift grafik işlemcili ekran kartları ve üst seviye yeni anakart modellerinin piyasaya girişinde sıkıntı yaratan önemli bir sorun ortaya çıktı. TSMC'nin 28nm üretim teknolojisinde yaşadığı verimlilik sıkıntılarının etkilediği donanım sektörü bu defa da PCI Express 3.0 köprü yongası geliştiren PLX firmasının, elen yoğun talebe yetişememesinden ötürü problem yaşıyor.
Bilindiği üzere çift grafik işlemcili yeni nesil ekran kartları için pazardaki bekleyiş sürüyor. AMD cephesi Radeon HD 7990 modeli için sessizliğini korurken, Nvidia tarafında ise lansmanı yapılan GeForce GTX 690'lar pazarda kolayca ulaşılabilecek bulunabilirlik seviyesine ulaşmış değil.
PCI Express 3.0 teknolojisine yönelik ekstra hat elde etmek için kullanılan PLX PEX8747 yongasına gösterilen yoğun ilgi, beklenen donanımları olumsuz etkilemiş durumda. Örnek vermek gerekirse hem GeForce GTX 690'da hem de Asus'un oyuncular ve hız aşırtma tutkunları için hazırladığı Republic of Gamers Maximus V anakart modelinde bu yonga kullanılmakta.
Üreticiler masanın üzerindeki bu kötü tabloya karşıa alternatif arayışlara girişmiş olsa bile piyasada PLX üretimi PEX8747 yongasının birebir muadili olarak kullanılabilecek bir çözümün olmadığı ifade ediliyor. Tabi bu noktada bazı üreticiler, kendi kaynakları ile bir opsiyon üretme yoluna gitmiş olabilir. Bir Asus iştiraki olan ASMedia firması çip tasarımına yoğunlaşan ve son olarak kendi geliştirdiği USB 3.0 kontrolcüsü ile tanınan bir firma. 
Eğer ASMedia firması doğru bir zamanlama ile PCI Express 3.0 köprü yongası sunabilirse bu Asus adına önemli bir avantaja dönüşebilir ancak Tayvanlı şirketin böyle bir hazırlık içerisinde olup olmadığı henüz bilinmiyor.En kötü koşulda ise üreticilerin daha düşük seviye bazı ürünlerde  PCI Express 2.0 anahtarları kullanacağı tahmin ediliyor. Bu sorunu ortadan kaldıracak en geçerli çözüm olaraksa PLX firmasının üretim kapasitesini arttırması gösteriliyor. Yoğun talep alan şirketin üretime yönelik bir yatırım yapması sürpriz olmayacaktır. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim