Anlık Bildirim

EVGA'dan dört slot yer kaplayan GeForce GTX 680 X2

Önde gelen donanım üreticilerinden EVGA, Tayvan'daki Computex 2012 Fuarı'nda, yeni nesil ekran kartlarını katılımcıların beğenisine sunuyor. Şirketin sergilediği ekran kartlarından biri de çift grafik işlemcili GeForce GTX 680 X2 olarak tanımlayabileceğimiz GeForce GTX 680 2Win Gemini modeli oldu. Nvidia'nın 28nm fabrikasyon süreciyle hazırladığı GK104 grafik yongasının çiftinden güç alan ekran kartında, donanım tutkunlarını cezbedecek önemli özellikler bulunuyor.
Yüksek hız aşırtma başarımı öncelikli tutularak geliştirilen ekran kartında üç adet 8pin güç konnektörü bulunuyor ve 16 fazlı PWM tasarımına yer veriliyor. Bu sayede ekstrem frekans arttırımlarında ortaya çıkacak güç ihtiyacının karşılanmasının hedeflendiği ekran kartında ilginç olan bir başka önemli detay ise geliştirilen özel soğutma çözümünün anakart üzerinde dört slot yer kapladığı. Bir süredir üç slot yer işgal eden soğutuculara tanık oluyorduk ama EVGA işi biraz daha ileri taşıyarak bir ekran kartı tasarımında ilk kez dört slot soğutucu kullanacak gibi görünüyor.
Nvidia'nın çift grafik işlemcili referans modeli olan GeForce GTX 690 ile kıyaslandığında daha yüksek saat hızlarında görev yapacağı ifade edilen ekran kartı, 4GB GDDR5 bellek ile geliyor. 2x256-bit bellek veri yolu desteğine ve 2x 1536 paralel işlem birimine sahip olan ekran kartının çıkış tarihi ve son kullanıcı satış fiyatı ise belirsizliğini koruyor. Görünen o ki EVGA GTX 680 2Win Gemini ve Asus ROG Mars III arasında kıran kırana bir rekabete tanık olacağız.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3777 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
evga
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim