Anlık Bildirim

GeForce GTX 680'leri GeForce GTX 770 yapabilmek mümkün


Nvidia'nın lanse etmeye hazırlandığı yeni ekran kartı modellerinden GeForce GTX 770, genel karakteristik olarak GeForce GTX 680 ile oldukça benzer bir kart. Hatta tasarımlar arasındaki farkı bir kenara bırakırsak eğer, GeForce GTX 770'in saat hızı arttırılmış bir GeForce GTX 680 olduğu yönünde benzetme dahi yapabiliriz. Kepler mimarisini kullanan GK104-400 A2 grafik yongasından güç alan GeForce GTX 680'den farklı olarak GeForce GTX 770 ise aynı GPU'nun yeni bir versiyonuna sahip, hatta tam kodu vermek gerekirse GK104-425 A2 GPU'sunu kullanıyor.
Henüz iki farklı versiyon arasında ne gibi farklar var tam olarak bilinmese de, her iki ekran kartının da 1536 adet paralel işlem birimine ve 256-bit bellek veri yolu desteğine sahip olması, karakteristik olarak aynı özelliklere sahip oldukları, belki fark olarak GeForce GTX 770'in çalışma verimliliğinin söz konusu olduğu sonuçlarını doğurabilir. Tüm bu gelişmeler çerçevesinde GeForce GTX 680 ve GeForce GTX 770'in aynı genetiğe sahip olması, GeForce GTX 680'in yeni karta dönüştürülüp dönüştürülemeyeceği tartışmalarını beraberinde getirdi ve sonuç olarak bunun çokta zor olmayan bazı adımlar sonucunda mümkün olabileceği anlaşıldı.
GeForce GTX 680 sahipleri, indirme linki aşağıda yer alan BIOS ile henüz piyasaya çıkmayan GeForce GTX 770'e teknik olarak sahip olabiliyorlar. Kullanıcıların bu nokta tek yapması gereken, üçüncü parti bazı yazılımlar vasıtasıyla GeForce GTX 680'in BIOS'unu yenisi ile değiştirmek. Tüm bu işlemlere ek olarak sistemde GeForce 320 serisi sürücü kullanılması ve içerisindeki INF dosyasının değiştirilmesi gerektiğini de not düşelim. Yapılan değişiklikler sonrasında saat hızları GPU için 1059MHz, bellek içinse 7000MHz'e çıkan GeForce GTX 680, işlemler sonrasında %5-10 civarı bir performans artışı ile GeForce GTX 770 kimliği altında yaşamına devam ediyor. Haberimizin sonuna gelirken, bu işlemler esnasında yaşanabilecek bir hatanın ekran kartını garanti dışı bırakabileceği uyarısını ve ileri seviye bilgi sahibi olmayanların bu işlemi yapmadan önce konuyu iyi araştırması ve iki kere düşünmesi gerektiğini de not düşelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1986 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim