Anlık Bildirim

Nvidia GeForce GTX 880M, 8GB GDDR5 bellek ile geliyor

Nvidia GeForce GTX 880M, 8GB GDDR5 bellek ile geliyor

Nvidia'nın dizüstü bilgisayarlar için kullanıma sunmayı planladığı en yüksek performanslı yeni GPU çözümü GeForce GTX 880M detaylandı. Şubat – Mart döneminde lanse edilmesi beklenen yeni GPU, beklenilenin aksine Maxwell kod adlı yeni grafik işlemci mimarisini kullanmıyor, var olan GeForce GTX 680M ve GeForce GTX 780M modelleriyle aynı mimari ve teknik özellikleri taşıyor. Yani Nvidia’nın yeni çözümü, aslen yeniden isimlendirilmiş ama aynı zamanda bazı detayları geliştirilmiş bir model. 
Oyun odaklı üst seviye dizüstü bilgisayar modellerinde kullanılacak GeForce GTX 880M, Kepler mimarisinin karakteristik özelliklerini bünyesinde barındırıyor. GeForce GTX 680M ve 780M gibi 1536 adet paralel işlem birimine sahip olan GPU, 28nm GK104 grafik biriminden güç alıyor. 256-bit bellek veri yolu desteği ile gelen mobil grafik çözümünün en büyük farkı da bellek tarafında karşımıza çıkıyor zira bir dizüstü bilgisayar GPU’sunun ilk defa GeForce GTX 880M ile 8GB GDDR5 belleğe sahip olduğunu göreceğiz. Son dönemde dizüstü bilgisayar üreticilerinin Full HD ötesinde ekran çözünürlüğüne sahip modeller hazırladığını dikkate alırsak eğer, Nvidia’nın hangi nedenlerle bellek kapasitesinde bu derece agresif bir arttırıma gittiğini daha kolay bir şekilde anlayabiliriz.
Aynı temeli paylaştığı mevcut modellere göre daha yüksek saat hızlarında görev yapacak olan GeForce GTX 880M’in standart olarak 954MHz, Boost ile de 993MHz GPU çalışma hızında görev yaptığı, belleklerin ise efektif olarak 5GHz’de çalıştığı ifade ediliyor. 128 adet doku ünitesin ve 32 ROP birimine sahip olan GeForce GTX 880M, artan saat hızları sayesinde yerini alacağı GeForce GTX 780M’den genel olarak %10-15 seviyesinde daha hızlı olacak gibi görünüyor. MXM tasarımında hazırlandığından, ileriye dönük güncelleme imkanı da tanıyacak olan GeForce GTX 880M için cevabı beklenen en önemli sorulardan biri ise güç tüketimi zira artan bellek kapasitesi ve yükseltilen hızlar, ister istemez kartın ısıl tasarım gücü ve doğal olarak kullanılacağı dizüstü bilgisayarların pil tüketimine olumsuz etki edecek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20822 kez okundu.
50 kişi, toplam 56 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mobil, nvidia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim