Anlık Bildirim

Nvidia yılın ikinci çeyreğinde karını artırdı

Shield tablet ve el konsolu dışında artık mobil cihaz pazarında çok göremediğimiz Nvidia,  daha çok otomotiv sektörü ve video oyun sektörüne ağırlık vereceğini duyurmuştu. Firma bunların meyvesini toplamaya başladı. 

Yılın ikinci çeyrek mali raporlarına göre Nvidia, 1.15 milyar dolar gelir elde ederken, oluşan maliyetlere de 421 milyon dolar ödedi. Dönem sonunda firmanın eline kalan net kar 190 milyon dolar olarak gerçekleşti. 

Gelirlerde firmanın yıl bazında yüzde 5 artışı sözkonusu. Net karda da çeyrek bazda yüzde 2, yıl bazında yüzde 10 artış görünüyor. Firmanın grafik birimi çeyrek dönemi artışla kapattı.

GTX 980, GTX 980 Ti satışları ile üst seviye segmentte önemli ölçüde büyüyen Nvidia, grafik birimi olarak 959 milyon dolar gelir elde etti ve yıl bazında yüzde 9 artış sağladı. Titan X satışlarının beklentilerin altında kaldığı belirtilirken, Maxwell mimarisi güçlü bir performans sergiliyor. 

Firmanın Tegra yongaseti satışları ise yüzde 19 kayıpla 128 milyon dolara geriledi. Tegra yongaseti genelde Shield tablet satışları ve araç içi eğlence sistemlerinin altyapısını oluşturan donanım satışları ile ayakta duruyor. Araç içi eğlence sistemlerindeki büyümeyi iyi gören Nvidia, bu kanala yaptığı tedariklerle Tegra yongasetini tekrar yükselişe sokabilir. Yılın üçüncü çeyreğinde ekstra yeniden yapılanma masrafları çıkacağı için net karda düşüş olabileceği belirtiliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2442 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim