Anlık Bildirim

Nvidia'dan tüm zamanların en karmaşık GPU tasarımı: GK110

GeForce GTX 680 modelini GK104 grafik yongası ile pazara sunan Nvidia, GeForce GTX 480'de kullandığı GF100 ve GeForce GTX 580'deki GF110 grafik yongalarının yerini alacak GK110 kodlu en büyük GPU tasarımını ise daha sonraya saklamıştı. Kimi kaynaklar, mevcut modeller ile AMD çözümlerine karşı olan performansı farkını yeterli gören Nvidia'nın GK110 grafik yongasını çeşitli optimizasyonlar ve güncellemeler ile bir sonraki jenerasyona saklayacağını iddia ederken, Grafik Teknolojileri Konferansı'nda yüksek başarımlı bilgi-işlem sistemleri için geliştirilen yeni nesil Tesla K20 modelinde 28nm GK110 grafik yongasını kullandığını açıklamıştı.
Endüstri içerisinde elde edilen ve Nvidia'ya yakın kaynaklarca doğrulanan bazı bilgilere göre, GK110 grafik yongası 7.1 milyar transistör ile görsel işlem dünyasının en karmaşık tasarımı olarak gösteriliyor. Net olarak açıklanmasa da 2880 paralel işlem birimine yani CUDA çekirdeğine sahip olduğu belirtilen grafik işlem birim aynı zamanda PCI Express 3.0 desteği de sunuyor. GK104 grafik yongasındaki SMX tasarım anlayışının korunduğu ancak sayısının arttırıldığı GK110'un güç verdiği profesyonel grafik çözümlerinde 12GB ve 24GB GDDR5 bellek konfigürasyonlarına yer verilecek.
AMD'nin 4.31 milyar transistör içern Tahiti XT grafik yongası ile kıyaslandığında transistör sayısını %50'nin üzerinde arttıran GK110, Xillinix firmasının 6 milyardan fazla transistör içeren FPGA formundaki işlemcisinin rekorunu egale ederek yeni bir mühendislik başarısı olarak gösteriliyor. GK110 grafik yongasını kullanan GeForce sınıfı yeni bir tüketici grafik çözümünün ne zaman piyasaya sunulacağı bilinmezken, Tesla K20'nin yakın gelecekte iş ortaklarına sunulması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5425 kez okundu.
22 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kepler, nvidia ve gpu
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim