Anlık Bildirim

Nvidia’nın gelirleri yıl bazında artış gösterdi, çeyrek bazda düştü

Bu yıl Pascal tabanlı ekran kartları ve otomobil sistemleri ile gündemi alt üst etmeyi başaran Nvidia, finansal tablolarda da mutlu. Gelirler yıl bazında büyük oranda artış gösterdi.

Haziran ayı itibariyle, geniş bir yelpazede Pascal tabanlı GeForce GTX 1080 ve 1070 ekran kartlarını piyasaya sürmeye hazırlanan Nvidia, çeyrek dönem mali tablolar açısından da umut vadediyor. Dönemsel olarak çeyrek bazda düşüş yaşayan firma, yıl bazında ise artış gösteriyor.

Yılın ilk çeyreği itibariyle Nvidia’nın toplam geliri 1.3 milyar dolar oldu ve yıl bazında yüzde 13 artış kaydedildi. Yeni kartların beklentisi nedeniyle düşen satışlar, çeyrek bazda yüzde 7 gerilemeye sebep oldu. Firmanın faaliyet karı yıllık yüzde 39 artış ile 245 milyon dolar olurken, net gelir ise yıllık yüzde 46 artışla 196 milyon dolara yükseldi.

Firmanın grafik birimi bölümü toplamda 1 milyar dolar ile yıllık yüzde 17 artış kaydetti. Tegra bölümü ise hem çeyrek hem de yıllık bazda arttı ve 160 milyon dolar oldu. Firmanın özellikle otomotiv sektörüne ağırlık vermesi, tablolara olumlu olarak yansıyor. Otomobil segmenti, 113 milyon dolar ile yıllık yüzde 47, çeyrek bazda da yüzde 22 artış gösterdi.

Bundan sonraki dönemde, Pascal tabanlı grafik kartları mali tablolarda lokomotif görevi üstlenecek. Otomobil tarafında Drive PX 2, son kullanıcı tarafında ise GeForce GTX 1080 ve 1070 ekran kartlarının başarılı satış rakamlarına ulaşması bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim