Anlık Bildirim

Pascal tabanlı Nvidia kartlar, benchmark testlerine düşmeye başladı

Nvidia'nın yeni nesil ekran kartlarının lansman tarihi yaklaştıkça, daha fazla bilgi internete sızmaya başladı. 3DMark 11 testlerinden elde edilen sonuçlar, yeni kartlara işaret ediyor.

Nvidia'nın yeni Pascal tabanlı ekran kartlarını gelecek ay tanıtması beklenirken, yeni detaylar da gelmeye devam ediyor. Sızdırılan benchmark testleri, henüz adı duyulmayan bazı kartları da gün yüzüne çıkardı.

Sızdırılan bilgiler, 3DMark 11 testlerinden elde edilmiş. Testlerde 3 farklı Nvidia grafik kartı görünüyor. Bunlardan bir tanesi daha önce gündeme gelen GeForce X80 Ti, GTX 970 ile benzer performans sunan bir kart ve GDDR5X bellek taşıdığı düşünülen diğer bir ilginç ekran kartı şeklinde sıralanıyor.

GeForce X80 Ti olduğu tahmin edilen kart, testlerden 9038 puan alıyor. Intel Core i3-2100 işlemci ile birlikte testlere giren ekran kartında 8GB GDDR5 bellek bulunuyor ve 8GHz hızında çalışıyor. Daha önceki bilgilerde, kartın 512GB/s bant genişliğine ve 10TFLOPS performans değerine sahip olduğu gündeme gelmişti.


Diğer bir kart ise 11534 puana imza atıyor. Yine 8GB GDDR5 bellek ve 8GHz bellek frekansı barındıran kart, Intel Core i5-6500 işlemci ile teste girmiş. Hız aşırtılmış bir GTX 970 ekran kartına benzer performans veren kartın, GeForce X60 Ti veya X70 şeklinde bir isimlendirme alacağı düşünülüyor.

Son kart ise 3GB RAM bellek barındırıyor ve bellek frekansı 2.5GHz ile 10GHz arasında değişiyor. Muhtemelen GDDR5X bellek kullanan ekran kartı, eğer testlerde bir sonuç hatası yoksa, Nvidia'nın üst seviye ürün grubu içerisinde yer alacak.

Önceki sızan bilgilerde de göründüğü gibi, firmanın ilk dalga ekran kartlarında merakla beklenen HBM 2 bellek teknolojisi yer almayacak. SK Hynix en erken sonbahar aylarında hacimli üretime geçeceği için, firmalar işi riske etmek istemiyor. Aynı durum AMD için de geçerli olacak. Nvidia'nın 4 Nisan tarihindeki GTC 2016 konferansında, yeni kartlarına resmiyet kazandırması bekleniyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5460 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia pascal ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim