Anlık Bildirim

PowerColor'ın sıvı soğutmalı Radeon HD 7970 LCS modeli ön-siparişte

PowerColor'ın yüksek performans tutkunları için hazırladığı sıvı soğutmalı Radeon HD 7970 LCS modeli ön-siparişe sunuldu. Tayvan merkezli firma tarafından ilk tanıtımı bu ayın başında yapılan ekran kartı, şu an dünyanın en hızlı grafik yongası olan Tahiti XT'den güç alıyor. 28nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve bu sayede hem düşük güç tüketimi hem de yüksek hız aşırtma başarımı sergileyen Tahiti XT grafik yongası aynı zamanda DirectX 11.1 ve PCI Express 3.0 gibi teknolojilere destek sunan ilk GPU olarak bu alanda önemli bir konuma sahip.
Sıvı soğutma çözümleri üretiminde sektörün iddialı isimlerinden birisi olan EK Waterblocks'ın geliştirdiği bakır tabanlı blok kullanılan ekran kartında grafik işlem birimi ile birlikte bellek yongaları ve güç devreleri de soğutulmakta. Hava soğutmalı referans ve özel tasarımlı Radeon HD 7970 modelleriyle kıyaslandığında hem hız aşırtma başarımını arttıran hem de daha sessiz çalışma ortamı oluşturulmasına katkı sağlayan sıvı soğutma aynı zamanda kartın anakart üzerinde daha az yer işgal etmesini ve bu saye Crossfire X teknolojisi ile çoklu ekran kartı kurulumunun daha kolay bir şekilde gerçekleştirilmesini de mümkün kılıyor.
384-Bit bellek veri yolu desteğine, 3GB GDDR5 bellek kapasitesine, 128 doku ünitesine ve 32 ROP birimine sahip olan ekran kartına 2048 paralel işlemci eşlik ediyor. Sıvı soğutma çözümünün desteğini arkasına alan ekran kartı fabrika çıkışı hız aşırtmalı olarak geliyor. Standart modelde 925MHz olan GPU frekansı 1050MHz'e, 5500MHz olan bellek frekansı da 5700MHz'e yükseltilmiş durumda. Görüntü aktarımı için DVI, HDMI ve iki adet Mini DisplayPort ile gelen ekran kartı bu sayede çoklu monitör kurulumlarına da destek sunuyor. PowerColor Radeon HD 7970 LCS, İngiltere'de 950$ seviyesinden ön-sipariş listesine girmiş durumda. Overclockers UK tarafından listelenen bu fiyat ön-sipariş için olduğundan PowerColor'ın tavsiye ettiği son kullanıcı satış fiyatının daha düşük seviyede seyretmesi de beklenebilir.

PowerColor'ın sıvı soğutmalı Radeon HD 7970 LCS modeli ön-siparişte


 
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10804 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sıvı soğutma, radeon ve powercolor
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim