Anlık Bildirim

Dünyanın en hızlı Mini ITX ekran kartı geliyor: GeForce GTX 1070 Mini ITX

Küçük yapıdaki oyuncu sistemleri giderek daha fazla ilgi görüyor ve bu alanda Gigabyte’nin mini ITX yapısındaki GTX 1070 ekran kartı, piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.

Nvidia’nın Pascal tabanlı yeni ekran kartları GTX 1080 ve GTX 1070, farklı tasarımlar altında pazarda kendisine yer bulmaya başladı. Bunlar arasında en ilgi çekenlerden birisi Gigabyte’nin mini ITX yapısındaki GTX 1070 ekran kartı. Küçük yapıda oyuncu sistemleri için GeForce GTX 1070 Mini ITX ekran kartı büyük ilgi görecek gibi duruyor. 

Küçük yapıdaki oyuncu sistemleri giderek daha fazla ilgi görüyor ve Nvidia Pascal mimarisinin bu alana el atması kaçınılmazdı. Gigabyte, tecrübesini konuşturarak ortaya küçük bir performans canavarı çıkarmış.

Gigabyte GeForce GTX 1070 Mini ITX OC, küçük yapıdaki oyuncu sistemleri için en güçlü ekran kartı ünvanını alıyor. Geçmiş yıllarda GTX 970 mini ITX ve Radeon R9 Nano gibi farklı küçük yapıda performanslı ekran kartları görmüştük. Gigabyte bu alanda çıtayı biraz daha yukarı çekiyor.

Çift slotlu olan GTX 1070 Mini ITX ekran kartında, 1920 CUDA çekirdeği, 144 desen haritalama birimi, 64 ROP birimi, 8GB GDDR5 bellek, 256-bit bellek veriyolu, 256GB/s bellek bant genişliği gibi ayrıntılar yer alıyor. Baskılı devre kartının boyutu 6.5 inç civarında ve R9 Nano’dan birazcık daha büyük.

Kart iki farkı kullanım modu ile geliyor. Oyun modunda 1531MHz taban frekansı ve 1721MHz aşırtılmış hız mevcut. OC modunda ise 1556MHz taban frekansı ve 1746MHz aşırtılmış hız yer alıyor. Manuel olarak ise GP104 grafik biriminin 2GHz üzerine hız aşırtıldığını biliyoruz.

Yüksek performansı dengede tutabilmek için kart üzerinde tek fanlı bir soğutma sistemi kullanılmış. 3 ısı borusuna sahip alüminyum dağıtıcı blok üzerinde 90mm WindForce fan yer alıyor. Isı boruları grafik birimi ile doğrudan temas halinde olduğu için en iyi soğutma performansı hedefleniyor.

Fiyat konusuna gelecek olursak, Gigabyte GeForce GTX 1070 Mini ITX OC modelinin 400$ civarında olması bekleniyor. Radeon R9 Nano ise 500$ civarında bulunabiliyor. 4K testlerinde GTX 1070 ekran kartı, Radeon R9 Nano’dan yüzde 12 daha performanslı bir tablo çizmişti. Bu bakımdan ilk kez küçük oyuncu sistemi kuracaklar veya sistemini yenileyecekler için GTX 1070 Mini ITX versiyonu ilk tercih olacaktır. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim