Anlık Bildirim

Yatırımcılar abartılı tahminler nedeniyle AMD'yi dava etti

Yatırımcılar abartılı tahminler nedeniyle AMD'yi dava etti

Halka açık şirketlerin her çeyrek dönemde yatırımcılarına karşı gelir tablolarını sunma zorunluluğu var ve zaman zaman sunumlar yatırımcıları tatmin etmeyebiliyor.

2012 yılı sonlarına kadar AMD'nin yatırımcısı konumunda olan Robbins Geller Rudman & Dowd LLP firması, Llano yongaları ile ilgili abartılı tahminler yapıldığı ve yatırımcıların yanıltıldığı iddiasıyla mahkemeye başvurdu.

İddiaya göre AMD o dönemde Llano APU'larının güçlü bir poziyonda olduğunu belirterek 2012 yılının başarılı geçeceğini yatırımcılarına bildirdi. Açıklamalarına devam eden AMD, özellikle gelişmekte olan ülke pazarlarında beklenenden fazla bir taleple karşılaştıklarını dile getirdi. 

Ancak 2012 yılının ikinci yarısı itibariyle hiçbirşeyin görüldüğü gibi olmadığı anlaşıldı ve Llano APU'larının beklenenden daha düşük bir gelir elde ettiği ortaya çıktı. AMD'nin borsa değeri de yüzde 25 düşüş yaşadı.

AMD ise yatırımcı şikayetinden haberi olduğunu ve firmanın açıklamalarının her zaman kanunlara uygun bir şekilde yapıldığını açıkladı. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8465 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim