Anlık Bildirim

iPhone HD'nin detayları belli oluyor; daha gelişmiş ekran, 1GHz işlemci, 512MB bellek (?)

Apple'ın geri istediği iPhone prototipi

Apple'ın 7 Haziran'da tanıtacağına kesin gözüyle bakılan yeni nesil iPhone hakkında her geçen gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Son olarak John Gruber'ın Apple'a yakın kaynaklarına dayandırdığı iddialarıyla benzerlik gösteren iddia, Uzakdoğu'nun önemli yayın organı Digitimes'ın analistlerinden Ming-Chi Kuo'dan geldi. Kuo'a göre Apple, 2010 yılında Foxconn'a 24 milyon (yılın ilk yarısında 4.5 milyon, ikinci yarısındaysa 19.5 milyon) adet ürettireceği 4.Nesil iPhone'da önemli revizyonlara imza atacak.

Kuo'nun bileşen üreticilerinde elde ettiği bilgilere göre 4.Nesil iPhone'un sahip olacağı en önemli yeniliklerden biri ekranında olacak. HTC Hero'da da kullanılan FFS teknolojisiyle donatılmış IPS panelinde, John Gruber iddia ettiği gibi, 960x640 piksel görüntü sağlayacak olan iPhone, FFS teknolojisi sayesinde daha geniş bakış açısına sahip olacak ve güneş ışığı altında daha net görüntü sunacak. Apple, bu sayede yeni nesil iPhone'da iPhone OS 4.0'la birlikte iPhone kullanıcılarına da açılacak olan iBook Store'u daha kullanılabilir kılacak. Ayrıca Kuo, Apple'ın yeni nesil iPhone'da daha güçlü bataryaya yer verebilmek için panel'i üçte bir oranında inceltiğini de belirtiyor.

Kuo'nun bir diğer iddiasına göre de yeni nesil iPhone, gücünü ARM Cortex A8 tabanlı işlemcisinden alırken, Samsung Electronics imzasını taşıyan 512MB'lık belleğe sahip olacak. Apple'ın iPad'de kullandığı A4 işlemcisininde Cortex A8 tabanlı olması Kuo'nun bu iddiasını güçlendirirken, aynı iddiaya göre belleğin 512MB'a arttırılmasının nedeni olarak Multi-Tasking'i söyleyebiliriz. Apple gerek iPad'de gerekse de iPhone 3Gs'de 256MB'lık belleğe yer vermişti.

Bakalım John Gruber'ın iddialarıyla paralellik gösteren Kuo'nun bu iddiaları doğru çıkacak mı ?

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17714 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iPhone
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim