Anlık Bildirim

Imagination Technologies, PowerVR 6 serisi G6230 ve G6430 GPU'larını duyurdu

Imagination Technologies, 2011 yılında duyurduğu PowerVR 6 serisi grafik işlemci ailesini genişletmeye devam ediyor. Bu yılın ilk günlerinde tanıttığı G6200 ve G6400 ile yeni nesil Rogue mimarisini gün yüzüne çıkaran üretici, bugün Taipei'de G6230 ve G6430 modellerini resmen duyurdu.
PowerVR G6200 ve G6400, en küçük boyutlarda mümkün olan en iyi performansı sağlamak için tasarlanmıştı. G6230 ve G6430; bu GPU'lara oranla daha büyük. G6230'da çift "iki işlem kümesi", G6430'da ise çift "dört işlem kümesi" kullanılarak hem performansta çıta yukarı çekilecek hem de güç tüketimini en aza indirilecek.
Mobil cihazlardan akıllı televizyonlara kadar birçok aygıta uygun şekilde ölçeklendirilebilen yeni grafik yongaları, 10 bit renk işleyebiliyorlar. Yani 8 bitte görüntülenebilen 16.7 milyon renk sınırı 1 milyarı aşabilecek. Bu yüksek renk değeri, hızla yaygınlaşan OLED paneller sayesinde kullanıcıya daha keskin ve gerçekçi görüntü olarak geri dönecek. 
GPU tasarımlarını lisanslayan firmaların 10 bit renk gibi önemli bir yeniliği benimseyen sektörün ilk oyuncuları olmasını isteyen Imagination Technologies, yüksek çözünürlüklü video standartlarından HEVP ile 4K ekran desteğini de sunacak. 
PowerVR 6 serisinde gelişmiş ölçeklendirilebilir işlem kümesi mimarisi ve OpenGL 3.x / 4.x, Directx 10.0 / 11.1 desteğine yer veren başarılı GPU geliştiricisinin yeni tasarımlarını en erken 2013'te piyasada görebileceğimiz aktarılıyor. Hatta ilk örneğini; Sony'nin 2013 yılı ilk çeyreğinde duyuracağı iddia edilen çift ARM Cortex-A15 işlemci ve PowerVR 6 serisi GPU'lu NovaThor U9600 çipsetin eşlik ettiği akıllı telefonda görebiliriz.
Şimdiye kadar tüm iPhone ve iPad serisi cihazlarda kullanılan PowerVR grafik işlemcileri, yeni nesil modellerde yer alacak Apple A6'ya Rogue mimarili bir GPU ile eşlik etmesi bekleniyor. Ayrıca Texas Instruments da, OMAP5 serisi çipsetlerinde yine PowerVR'in yeni tasarımlarını kullanacak. Bakalım Imagination, önümüzdeki dönemlerde hızla yükselen ARM Mali, içerik desteğiyle tüketicinin beğenisini kazanan NVIDIA GeForce ve yine benzer çalışmalar içerisine giren Adreno serisi mobil ekran kartları karşısında üstünlüğünü korumayı başarabilecek mi?
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5426 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
powervr, imagination technologies
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim