Anlık Bildirim

Elektrikli Porsche Macan'ın teknik özellikleri netleşiyor: 610 hp güç, 100 kWsa batarya

Doğrudan şirket içerisinden yapılan açıklamalara göre elektrikli Porsche Taycan, sınıfının en sportif üyesi olmaya hazırlanıyor. 2024'te satışa sunulması planlanan modelle ilgili detaylar haberimizde:
Elektrikli Porsche Macan'ın teknik özellikleri ortaya çıktı Tam Boyutta Gör
Yazılım sorunları nedeniyle tanıtımı 2024'e ertelenen %100 elektrikli Porsche Macan ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Doğrudan marka tarafından onaylanan bu bilgilere göre elektrikli Macan, 610 beygire kadar güç sunacak ve 100 kWsa batarya paketine sahip olacak.

Şirketin yeni Premium Platform Electric (PPE) mimarisi üzerine inşa edileceğini bildiğimiz elektrikli Porsche Macan, epeydir satışta olan Taycan'dakine benzer şekilde ön ve arka akslarda birer elektrik motoruna sahip olacak. Ancak Macan'daki motorların güç yoğunluğu ve verimliliği artırmak adına yoğun bir yenileme işleminden geçirildiği ifade ediliyor.

Buna göre, motorlarda "çift V" düzeninde mıknatıs yerleşimi tercih edilecek ve silisyum yerine silisyum-karbür (SiC) tabanlı yarı iletken kullanılacak. Böylece güç kayıpları azaltılırken 603 beygire kadar güç ve 1000 Nm'den fazla tork elde edilebilecek. Taycan Turbo S'in geçici olarak 761 hp güç ve 1050 Nm tork üretmesini sağlayan boost özelliği Macan'da da bulunacak fakat bununla ilgili değerler henüz belli değil.

Elektrikli Porsche Macan'ın teknik özellikleri ortaya çıktı Tam Boyutta Gör
PPE platformunda ayrıca arkadan itiş düzenine de imkân sağlanıyor. Ancak bu durum Macan'da ilk etapta verimliliği artırmak adına salınım esnasında öndeki motorun devreden çıkarılması için kullanılacak. Ayrıca yeni Porsche Macan'da "performance rear axle" adı verilen, motorun mümkün olduğunca geriye monte edildiği bir arka aks bulunacak. Şirkete göre bu durum %48-52 ön-arka ağırlık dağılımı oluşturarak maksimum çekiş sağlayacak.

Elektrikli Porsche Macan, her biri Porsche Aktif Süspansiyon Yönetim Sistemi (PASM) tarafından bağımsız şekilde ayarlanabilen amortisörlerle sürüş konforunu artıracak. Ayrıca süspansiyon belirli hızlarda alçaltılarak aracın aerodinamik profili iyileştirilerek enerji tüketimi düşürülecek. Manevra kabiliyetini artırmak adına dönüş açısının benzinli modele göre %15 iyileştirileceği belirtilen elektrikli modelde arka aks yönlendirme sistemi de bulunacak.

Üst versiyonlarında ön-arka tork dağılım kabiliyetini iyileştirmek için tasarlanan elektronik arka diferansiyel kilidinin de bulunacağı aracın sunacağı menzil henüz belli değil ancak bu konuda 100 kWsa batarya kapasitesi ve Taycan'da olduğu gibi 270 kW'a kadar hızlı şarj desteğine imkan veren 800V mimarisi gibi detaylar öne çıkıyor.

Porsche, 2030 yılına gelindiğinde satışlarının %80'inin elektrikli araçlardan oluşmasını hedefliyor. Bunun için 2026 için planlanan elektrikli Panamera dahil yeni modeller yolda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim