Anlık Bildirim

Samsung ve AMD işbirliğiyle geliştirilen Exynos işlemcisinin yeni detayları belli oldu

Mobil işlemci tarafında işler kızışmaya devam edecek gibi duruyor. Samsung, rakibi Snapdragon 895 gibi 4nm üretimi planlarken AMD ile ortaklığı sayesinde grafik tarafında fark yaratmak istiyor.

Exynos 2200'den yeni detaylar paylaşıldı Tam Boyutta Gör

Samsung ve AMD ortaklığının sonucu olarak üretilecek ilk Exynos 2200 işlemcisi, rakibi olan Snapdragon 895 gibi 4nm Low Power Plus üretimini kullanacak. Snapdragon 895'in ARM Adreno 730 GPU'ya sahip olduğu bilinirken, Samsung tarafının kendi işlemcisinde AMD RDNA2 ’ye yer vereceği zaten biliniyordu.

Exynos 2200'den yeni detaylar paylaşıldı Tam Boyutta Gör

Enerji tüketimi ve çeşitli optimizasyonlar sunan yeni işlemci, yapılan Wild Life testinde Apple'ın A14 Bionic işlemcisiyle karşılaştırıldığında, 700 puan ve 10 fps önde gözüküyor. Ice Universe’in paylaştığı bilgilere göre, işlemcinin kendisi "Pamir" olarak kodlanırken, kullanılan AMD yongasının kod adı "Voyager" olarak belirlenmiş.

Samsung ve AMD ortaklığının ilk ürünü gelecek yılın başlarında piyasaya sürüleceği düşünülürken, kendi özel çekirdek tasarımını bırakıp ARM tasarımına geçen Samsung’un, yeni işlemcilerinde ARM Cortex X2 mimarisi kullanacağı söyleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim