Anlık Bildirim

Ford’a Türkiye’den yasa dışı ithal ettiği araçlar nedeniyle rekor ceza kesildi

ABD gümrük tarihinin en büyük davalarından birinde, Türkiye’den yasa dışı araç ithal etmekle suçlanan Ford’a 365 milyon dolar ceza kesildi. Davada Ford’un vergi kaçakçılığı yaptığı belirtildi.
Ford'a Türkiye'den yasa dışı araç ithalat nedeniyle dev ceza Tam Boyutta Gör
Ford, Türkiye’den ithal edilen yüz binlerce Transit Connect aracını kasıtlı olarak yanlış sınıflandırıp değerini düşük göstererek federal bir gümrük vergisi yasasını ihlal ettiği için 365 milyon dolar ceza ödeyecek. ABD, bu cezanın yakın tarihin en büyük gümrük cezalarından biri olduğunu söyledi.

Ford’a yasa dışı ithalat nedeniyle dev ceza

Ford, ABD’de açılan davayı çözmek ve uzlaşmayı sağlamak için 365 milyon dolar ödemeyi kabul etti. ABD Adalet Bakanlığı, Ford'un Nisan 2009'dan Mart 2013'e kadar Türkiye'den ithal edilen kargo minibüsleri yanlış sınıflandırarak daha yüksek vergilerden kaçınmak için bir plan tasarladığını iddia ediyordu. Ford’un ilgili araçların arka taraflarına geçici koltuk yerleştirerek araçları ABD’ye yolcu taşıma aracı olarak soktuğu, böylece yüzde 25 yerine yüzde 2,5 binek araç gümrük vergisi ödediği belirtildi.

ABD Adalet Bakanlığı, Ford’un bu şekilde ülkeye 163 bin adet Transit Connect aracı soktuğunu ve gümrük işlemlerinden sonra araçlardaki koltukları sökerek araçları ticari hale getirdiğini tespit etti. Ford, ABD Adalet Bakanlığı'nın açıklamasındaki birçok nitelemeye katılamadığını söylerken karmaşık ve on yıllık anlaşmazlığı geride bırakmak adına, konuyu kesin olarak çözüme kavuşturmayı kabul ettiklerini söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6621 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ford, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim