Anlık Bildirim

Ara Güler'in yıllar boyunca kullandığı fotoğraf makineleri

Çektiği 2 milyondan fazla fotoğraf ile Türkiye'nin görsel hafızasını oluşturan usta foto muhabir Ara Güler'in 70 yıllık kariyeri boyunca kullandığı fotoğraf makinelerini sizler için derledik.
Geçtiğimiz günlerde, 90 yaşında hayata gözlerini yuman usta foto muhabir Ara Güler, daha önce verdiği röportajlarda iyi fotoğraf çekmek için iyi bir fotoğraf makinesine sahip olmanın gerekmediğini sık sık vurguladı. Ancak elbette büyük ustanın da yıllar içinde anları ölümsüzleştirmek için yanından ayırmadığı fotoğraf makineleri oldu.

Ara Güler denince akla gelen ilk fotoğraf makinesi markası elbette Leica oluyor. Güler'in foto muhabirlik kariyerine başladığı ilk dönemden beri kullandığı Leica (o zamanki adıyla Leitz Elmar), Ara Güler ile özdeşleşen marka oldu. Büyük usta Leitz Elmar marka analog kamerasını son yıllarda dahi kullanmaya devam etti.

1914 yılından beri fotoğraf makinesi geliştiren Alman kamera ve mercek üreticisi tarafından “Master of Leica” unvanı verilen az sayıdaki usta isimden biri olan Güler, aynı zamanda Leica Onur Ödülü'ne de layık görüldü. Leica ayrıca birkaç yıl önce Leica M-P 240 modelinin Ara Güler imzalı özel tasarım bir versiyonunu hazırladı ve dünya genelinde satışa sundu.
Ara Güler'in yıllar boyunca kullandığı fotoğraf makineleri Tam Boyutta Gör

Usta fotoğrafçı dijital kameralara karşı da ön yargılı değildi. Güler daha önce Cüneyt Özdemir'e verdiği bir röportajda yanında en çok taşıdığı fotoğraf makinesinin Canon G9 olduğunu söylemişti. Ara Güler'in başka bir fotoğrafçının objektifine yansıdığı bir anda Canon IXUS serisi bir fotoğraf makinesi kullandığı da görülüyor.

Güler fotoğraf çekmek için ayrıca Samsung NX300 de kullandı. Güler ve diğer usta isimlerin NX300 ile çektiği fotoğraflar, 2013 yılında Samsung ve İFSAK ortaklığında hazırlanan “Ustaların Gözünden Aynasız NX Dönemi” projesi kapsamında sergilenmişti.
Tüm bu makineler büyük ustanın yıllar içinde birçok unutulmaz anı ölümsüzleştirmesini sağlamış olsa da Güler'in bu konudaki görüşünü unutmamakta fayda var: "En iyi makine en iyi fotoğrafı çekseydi, en iyi daktiloya sahip olan da en iyi romanı yazardı."
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
34182 kez okundu.
14 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fotoğraf makinesi, kamera ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim