Anlık Bildirim

Google, Chrome’un gizli sekme özelliğinde değişikliğe gitti

Geçtiğimiz haftalarda Google, kullanıcıları “gizli sekmede” izlediği için ceza ödemeyi kabul etmişti. Şimdi ise Chrome’un gizli mod ve gizli sekme özelliklerinin tanımında değişikliğe gidildi.
Google, Chrome’un gizli sekme özelliğinde değişikliğe gitti Tam Boyutta Gör
Kullanıcılar Chrome'un gizli modunu etkinleştirdikten sonra bile Google'ın tarama faaliyetlerini yasadışı olarak izlemekle suçlamış ve bunu 5 milyar dolarlık dava ile hukuki seviyeye taşımıştı. Google ise bu durumu daha fazla büyütmeyerek uzlaşmayı kabul ettiğini duyurmuştu. Görünüşe göre Google, Chrome tarayıcının gizli mod özelliğinin tanımında sessizce güncellemeye gitti. Değişiklikler Google Chrome'un 122.0.6251.0 sürümü olan en son Canary yapısında bulundu.

Google, Chrome’da gizli mod tanımını değiştirdi

Yapılan değişiklikle birlikte Chrome’un gelecekteki sürümlerinde gizli sekme açtığınızda bu bildiri kullanıcılara gösterilecek:

Google, Chrome’un gizli sekme özelliğinde değişikliğe gitti Tam Boyutta Gör
"Bu cihazı kullanan diğer kişiler etkinliğinizi görmez, böylece daha gizli bir şekilde gezinebilirsiniz. Bu, ziyaret ettiğiniz web siteleri ve Google dahil olmak üzere kullandıkları hizmetler tarafından verilerin nasıl toplandığını değiştirmez. İndirmeler, yer imleri ve okuma listesi öğeleri kaydedilecektir. Daha fazla bilgi edinin"

Buna karşılık, Chrome'un mevcut kararlı sürümünde yeni bir gizli sekme açtığınızda gösterilen metin ise şu şekilde:

Google, Chrome’un gizli sekme özelliğinde değişikliğe gitti Tam Boyutta Gör
“Artık gizli olarak göz atabilirsiniz. Bu cihazı kullanan diğer kişiler etkinliğinizi görmez. Yine de indirdikleriniz, yer işaretleri ve okuma listesi öğeleri kaydedilir.”

Bu bildirinin altındaki maddelemeler ise değişmeden kalıyor. Google halen tarama etkinliğinin hala "Ziyaret ettiğiniz web siteleri", "İşvereniniz veya okulunuz" ve "İnternet servis sağlayıcınız" tarafından görülebileceğine işaret ediyor.

Öte yandan Google’ın yaptığı değişiklik dikkat çekici çünkü şirket açıkça gizli modda bile web sitelerinin verilerinizi toplayabileceğini söylüyor. Bununla birlikte Google ve davacılar uzlaşma şartları üzerinde halihazırda anlaşmış durumda. Bu şartlar Ocak ayı içinde mahkemeye sunulacak ve nihai onay Şubat ayın sonunda açıklanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
34933 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, google chrome ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim