Anlık Bildirim

IBM ve Samsung bu yıl en fazla Ar-Ge çalışması yapan iki firma oldu

Patent kavramını daha çok Apple ile Samsung arasında yıllarca süren tazminat davalarından hatırlıyoruz. Bir firmanın kendi teknolojisini kullanması ve bunu korumaya alması adına önemli olan patent sistemi diğer taraftan Ar-Ge'ye verilen önemi de ortaya koyuyor. 

Bu yıl yapılan patent başvuru sayılarına göre bir liste hazırlanmış ve şimdiye kadar Ar-Ge çalışmalarına en fazla önem veren iki firmanın IBM ve Samsung olduğu görülmüş. 

Listeye göre IBM toplamda 3059 patentin onayını almış. Samsung ise 3052 patentini ilgili kurumlara onaylatmış. Listede Canon 1782 patent ile üçüncü, LG 1484 patent ile dördüncü, Google da 1083 patent ile beşinci sırada yer almış. Apple ise 780 patent ile 11. sırada kendisine yer bulmış. 

Bu rakamların içerisinde elbette daha önceki yıllarda yapılmış başvurular da var ve onlar da bu yıl onay almış. Bu bakımdan sayının düşmesi sözkonusu. Yani Ar-Ge yatırımı konusunda bir ölçüt gibi görülmeyebilir. Ancak bu yıl yapılan patent başvuruları da var. Onlar da eklendiğinde sayı oldukça kabarıyor. 

Örneğin bu yıl Samsung 2487 patent başvurusu ile birinci sırada. IBM ise 723 başvuru ile ikinci sırada. Apple ise 23. sıraya kadar gerilemiş durumda. Başvuru sayısı ise 279. 

Elbette patentlerin tamamı mobil dünyaya yönelik alınmıyor. Samsung televizyondan beyaz eşyaya, yarı iletkene kadar pek çok sektörde faaliyet gösteriyor ve her birinde sayısız Ar-Ge çalışmaları yapıyor. Haliyle bu patentler sonraki ürünlerde kendisine yer bulacaktır. 

Şu noktaya dikkat çekmekte de fayda var. Geçmiş yıllarda Apple ile yaşadığı patent ihlali sorunlarından ders almış olacak ki Samsung artık işi şansa bırakmıyor ve ortaya çıkardığı en küçük bir yenilik için bile patentini garanti altına alıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3799 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung patent
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim