Anlık Bildirim

Apple her yıl Haziran ayında tüm Apple ekosistemine içerik üreten yazılım geliştiriciler için özel bir etkinlik düzenliyor. Bu etkinliklerde yazılımsal taraftaki yeniliklerin yanında mevcut işletim sistemlerinin en yeni sürümleri de resmi olarak lanse ediliyor.

Bu yıl da Haziran ayında düzenlenecek WWDC 2016 kapsamında Apple’ın iOS 10 ve OS X 10.12 sürümlerini resmi olarak tanıtması bekleniyor. Tarih yaklaştıkça da Google Analytics kayıtlarında iOS 10 ve OS 10.12 yüklü cihazlar ile web sitelerine yapılan ziyaretlerin sayısında ciddi yükselişler yaşanıyor. MacRumors sitesinin paylaştığı son kayıtlarda da Ocak 2016’dan bu yana hem iOS 10 hem de OS X 10.12 yüklü cihazlardan siteye girişlerde yükselme yaşandığı gözleniyor.

iOS 10: 
OS X 10.12:
iOS 10 ve OS X 10.12 neler getirecek?

iOS 10 ile birlikte Apple’ın cihazlarda yüklü olarak gelen resmi uygulamalarına küçük düzenlemeler yapmanın yanı sıra bu uygulamaları cihazdan tamamen kaldırma imkanını tanıyabileceği de konuşulanlar arasında. Bunun yanı sıra Apple’ın son olayların ardından güvenlik konusunda önemli düzenlemeler yapıp, iOS 10’un sunumunda önemli ara başlıkları arasında güvenliği yazabileceği de ön görülebilir. Ayrıca Fotoğraflar uygulamasının artık EXIF bilgisini görüntüleme imkanı sunacağı da sızan bilgiler arasında.

Mac tarafında ise iOS ekosistemine daha fazla entegrasyon için çeşitli yeniliklerin son iki yılda olduğu gibi ana başlıklardan biri olacağı muhakkak. Bunun yanı sıra Siri’nin OS X’te de kullanılabilir olacağı da güçlü ihtimaller arasında yer alıyor.

Bu yıl 13 Haziran – 17 Haziran arasında düzenleneceği düşünülen WWDC 2016 etkinliğinden sonra hem OS X 10.12 hem de iOS 10 için halka açık ilk beta sürümlerinin Temmuz ayı içinde çıkması muhtemel görünüyor.

 
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim