Anlık Bildirim

iOS 9.3 güncellemesi, önceki nesil cihazlar için durduruldu

Yazılım güncellemeleri, pek çok yeni özellik kazandırırken, zaman zaman talihsiz problemlere de neden olabiliyor. iOS 9.3 güncellemesi de benzer bir durumla karşı karşıya.

Apple’ın 9.7 inçlik iPad Pro ve yeni iPhone SE modelinin tanıtıldığı bahar etkinliğinde, iOS 9.3 güncellemesinin de startı verilmişti. Son iki yılın iOS cihazlarında herhangi bir sıkıntı yaşanmazken, daha önceki modellerde bazı sorunlar ortaya çıktı. Bu bakımdan, önceki cihazlar için güncelleme durduruldu.

Problem, iPhone 5S ve iPad Air modelleri ile daha önceki modelleri kapsıyor. Bazı kullanıcılar, iOS 9.3 güncellemesini kurarken, Apple ID ve şifresini isteyen bir ekranla karşılaşıyor. Bununla birlikte, şifresini girdiği halde güncelleme aktif olmuyor. Ayrıca şifresini unutan kullanıcılar da, bu noktada bir çözüm bulamıyor.

Apple yaptığı açıklamada, ortaya çıkan hata nedeniyle eski cihazlar için iOS 9.3 güncellemesini durdurduğunu bildirdi. Şifre ekranını tamamen kaldıracak yamanın uygulanması sonrasında, iOS 9.3 güncellemesinin yeniden başlayacağı ifade ediliyor.

Güncelleme ekranında takılan kullanıcılar için ise şu tavsiyelerde bulunuluyor:

-       - Bir bilgisayardan iCloud hesabına girdikten sonra, Ayarlar menüsünden Cihazlarım listesini kontrol edebilirsiniz. Eğer burada cihazınız yer almıyorsa, tüm hesaplarınızı kontrol etmeniz gerekiyor.

-       - iTunes yazılımı üzerinden de, Etkinleştir işlemini yapabilirsiniz.

-       - iCloud hesabınızdan, Cihazlarım sekmesine giderek, ilgili cihazı Kaldır seçeneği ile hesabınızdan kaldırabilir, güncellemeyi kurduktan sonra yeniden hesaba ekleyebilirsiniz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22655 kez okundu.
20 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, iOS 9.3 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim