Anlık Bildirim

iPhone 7 ile Home butonu değişebilir

Bir süredir iPhone 7 ile ilgili pek çok farklı iddianın internete düştüğünü görüyoruz. Tasarım konusundaki son iddialardan birisi de klasik Home butonu ile ilgili.

Apple’ın iOS cihazları ile adeta özdeşleşen Home butonu için bugüne kadar çok farklı iddialar gündeme gelmişti. Bazı kaynaklar, iOS cihazlarının artık kapasitif menü tuşlarına döneceğini iddia ederken, bazı kaynaklar parmak izi okuyucusu ve Home butonunun ekrana entegre olacağını iddia etmişti. Şimdi ise ikisinin ortasında bir iddia gündemde.

Çin’den gelen bilgilere göre, iPhone 7 modeli ile ön kısımdaki Home butonu kalkıyor ve yerine dokunmatik bir menü tuşu geliyor. Böylece ön tarafta hiç bir çıkıntısı olmayan düz bir panel ortaya çıkıyor. Özellikle su geçirmezlik sertifikası nedeniyle, klasik Home tuşundan vazgeçilerek, panele entegrasyon sağlandığı ifade ediliyor.

Home tuşunun dokunmatik hale gelmesi ile birlikte, Apple’ın Retina MacBook Force Touch trackpad’inde karşımıza çıkan, titreşimli geri bildirim motoru ile desteklenebileceği belirtiliyor. Ayrıca modele, iPhone 5 döneminden hatırladığımız siyah renk seçeneğinin de ekleneceği dile getiriliyor.

Şimdilik buton tasarımı ile ilgili net bilgiler mevcut değil. Yaz aylarında ortaya çıkacak muhtemel sızıntılar ile, serinin tasarımı da şekillenecektir. Bunun dışında arka kısımda anten çizgilerinin kaybolması, iPhone 7 Plus için çift sensör dizilimi ve 3GB RAM desteği gibi iddialar mevcut. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16978 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 7, iphone 7 touch button ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim