Anlık Bildirim

Yeni bir keşif, insanların 12.300 yıl önce de tütün kullandığını ortaya çıkardı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Utah eyaletinde arkeologlar tarafından yapılan yeni bir keşif, insanların tütün kullanımının 12.300 yıl öncesine kadar uzandığını ortaya çıkardı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan arkeologlar tarafından yapılan yeni bir araştırma, insan ırkının binlerce yıl önce de tütün kullandığını ortaya çıkardı.

Utah'ta sürdürülen kazı Tam Boyutta Gör

Utah eyaletinde yapılan kazılar sonucunda arkeologlar, dört kömürleşmiş tütün bitkisi tohumuna ulaştı. İncelemeler sonucunda da bu bulguların Amerika’da 12.300 yıl önce yaşayan insanlar tarafından kullanıldığı ortaya çıkarıldı. Uzmanlara göre o zamanlarda bulunan avcılar bu tütünleri günlük aktiviteleri sırasında tüketmiş olabilir.

Bu keşfe kadar bilinen en eski tütün kullanımı Alabama’da keşfedilen 3.000 yıllık bir pipoydu. Ancak bu yeni keşif tütün kullanımının bilinenden çok daha eskilere dayandığını gösterdi.

Arkeologlar kuzey Utah’da bulunan bir çöldeki kazılarını sürdürürken kemik ve taş eserlerle çevirili eski bir ocağın kalıntılarına rastladılar. Ocakta; ördek kemikleri, bir filin kan kalıntılarını taşıyan mızrağa ve tütün tohumlarına ulaştılar.

Tütün tohumu Tam Boyutta Gör

“Yemek pişirirken tüketiyorlardı”

Nature Human Behavior dergisinde yayınlanan araştırmaya göre bilim insanları, yerli Amerikalı avcıların yemek pişirirken veya alet yaparken tütün tüketmiş olabileceğini öne sürüyor. Araştırmacılardan Daron Duke de News Scientist’e verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

“Bulgular insanların tütün kullanımını bilinenden binlerce yıl önce öğrendiğini gösteriyor. Bulduğumuz tütünler bizim için çok büyük bir sürpriz oldu. Bu tohumlar inanılmaz derecede küçükler, bu yüzden de korunmaları çok zordur.”

Keşfedilen tütünler Tam Boyutta Gör

Duke bunlara ek olarak, o zamanda yaşamış yerliler hakkında çok az bilgiye sahip olduklarını ve bu tarz basit bulguların bile onları çok heyecanlandırdığını ifade etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim