Anlık Bildirim

Intel: Arm tabanlı Windows istemciler "önemsiz"

Intel CEO'su Pat Gelsinger, Arm tabanlı işlemcilerin x86 mimarisine tehdit olacağı yönündeki iddiaları reddetti. CEO, bu gelişmelerin PC işinde önemsiz role sahip olduklarını söylüyor.
Intel: Arm tabanlı Windows istemciler 'önemsiz' Tam Boyutta Gör
Bildiğiniz gibi Arm kanadındaki yükseliş her geçen gün daha da artıyor. Öyle ki Qualcomm ve Apple'ın ARM tabanlı yonga setleri, x86 mimarisine rakip haline geldi. Şimdi bu rekabetin ortasında Intel, Arm ve Windows istemciler konusunda sert açıklamalarda bulundu. 

Arm tabanlı Windows istemciler "önemsiz"

Perşembe günü yaptığı söyleşide Intel CEO'su Gelsinger, şirketin tüm rekabeti ciddiye aldığını, ''ancak Arm ve Windows istemci alternatifleri söz konusu olduğunda bunların PC işinde oldukça önemsiz rollere sahip olduklarını'' söyledi. Ancak Arm tabanlı çiplerin Intel'in dökümhane işi için büyük bir fırsat olduğunu belirten Gelsinger, "Sanırım tarih burada bize yol gösteriyor. Bunları potansiyel olarak o kadar da önemli görmüyoruz" dedi.

Intel her ne kadar rakibini küçümsüyor olsa da, 18A sürecini kullanan Arm tabanlı çipler için Nisan ayında yeni bir ortaklığa imza attı. Öyle ki bu iş birliği kapsamında Nesnelerin İnterneti (IoT), veri merkezi, havacılık ve hükümet uygulamaları için Arm tabanlı mobil yonga tasarımlarına odaklanılması bekleniyor. 

Ayrıca hem Nvidia hem de AMD'nin Arm tasarımlarını temel alan tüketici istemcileri üzerinde çalıştığını belirtelim. Bir diğer üretici Qualcomm ise, yeni tanıtılan Snapdragon X Elite ile pazardaki konumunu güçlendirdi. Öyle ki Qualcomm'dan gelen rakamlar, Intel Core i9-13980HX'e rakip bir performansa işaret ediyor. Üstelik daha iyi bir verimlilik söz konusu.

Dolayısıyla rekabetin gelecekte büyük oranda kızışacağını söylemek doğru olur. Ayrıca sektör analizleri, Arm'ın PC pazarı payının 2027 yılına kadar yüzde 14'ten yüzde 25'e çıkacağını söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4668 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
arm, Intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim