Anlık Bildirim

Intel yapay zekâ teknolojileri daha erişilebilir hale geliyor

Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemciler ve açık standartlar tabanlı bir programlama modeli sayesinde firma müşterilerine daha erişilebilir ve ölçeklenebilir yapay zekâ teknolojileri sunuyor.

Intel yapay zekâsı Tam Boyutta Gör

Yapay zeka teknolojileri günümüzde olmazsa olmazlar arasına girdi ve ne kadar yüksek YZ performansı elde ederseniz otonom işlemleri de o kadar kolay yerine getiriyorsunuz. Intel müşterilerine daha erişilebilir ve esnek YZ teknolojileri sunmak için kolları sıvadı. 

Yapay zekâ daha erişilebilir

Intel'in geliştirici ekosistemlerine, araçlarına, teknolojisine ve açık platforma yaptığı büyük yatırımlar, yapay zekâyı her yerde ölçeklendirmenin zeminini hazırlıyor. Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemcilerdeki popüler kitaplıkların ve çerçevelerin kapsamlı optimizasyonu yoluyla yapay zekâ, geliştiriciler için daha erişilebilir ve ölçeklenebilir bir hale geldi.

Intel'in açık standartlar tabanlı bir programlama modeli kullanarak farklı müşteri gereksinimlerini karşılayacak çoklu yapay zekâ mimarilerine yaptığı yatırım sayesinde, geliştiricilerin daha fazla kullanım durumunda daha fazla yapay zekâ iş yükünü çalıştırması artık daha kolay. Dünyanın ileri gelen kuruluşlarının çoğu, karmaşık görevleri çözmek için Intel yapay zekâdan yararlanıyor.

Örneğin Alibaba ve Intel,  derin öğrenme eğitimini ve öneri sistemlerinin dağıtımını kolaylaştırmak için uçtan uca bir araç seti oluşturuyor. Bu araç takımı sayesinde, tüm veri merkezinin ve bulut yapay zeka döngülerinin önemli bir kısmını tüketen ve çeşitli bilgi işlem, bellek, bant genişliği ve ağ ihtiyaçları bulunan bir iş yükünün üstesinden gelinebilecek. DeepRec geliştiricileri, modellerini kolaylıkla yükleyip güncelleyebilecek, gömülü katmanları işleyebilecek, mevcut modellerden yararlanabilecek ve trilyonlarca örnekle son derece büyük ölçekli, öneriye dayalı hizmetleri devreye alabilecek.

Intel'in optimize ettiği yapay zekâ araç setleri, veri bilimcilere daha yüksek performans ve sıradışı üretkenlik sağlıyor. Intel; Pandas, scikit-learn, MXNet, PaddlePaddle, PyTorch, TensorFlow ve ONNX Runtime gibi en popüler veri bilimi yazılımlarının Intel donanımlarında çalışacak şekilde optimize edilmesini sağlamak için açık kaynak topluluğuyla ve Amazon, Baidu, Facebook, Google ve Microsoft ile ortak çalışmalar yürüttü.

Intel, gelecek nesil Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemcisi ("Sapphire Rapids") ile önceki nesle göre toplam 30 kata kadar yapay zekâ performansı kazancı sağlamayı hedefliyor. Hem kapsamlı yazılım optimizasyonları hem de yakında çıkacak işlemcinin yerleşik AMX yapısı ile ulaşılan bu performans kazançları, ayrık GPU'lar gerekmeksizin daha da fazla yapay zekâ kullanım durumu sağlayacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim