Anlık Bildirim

iOS geliştiricileri artık uygulamaları için herkese açık beta linkleri oluşturabilecek

Apple, iOS geliştiricilerinin beta test sürecini kolaylaştırdı. Geliştiriciler artık TestFlight aracılığıyla herkese açık web bağlantıları oluşturarak uygulamalarının beta sürümlerini dağıtabilecekler
Apple, iOS geliştiricilerinin uygulamalarının beta sürümlerini dağıtabilmesini her zamankinden daha kolay hale getirdi. Geliştiriciler artık iPhone veya iPad cihazlarda açıldığında TestFlight aracılığı ile hızlıca kayıt olma imkanı sunan herkese açık web bağlantıları (link) oluşturabilecekler. Yani bundan böyle geliştiricilerin her test kullanıcısı için bir e-posta adresine ihtiyacı kalmadı.
Apple geride bıraktığımız 2014 yılında, TestFlight beta test hizmetinin de sahibi olan Burstly'yi satın almıştı. Bilmeyenler için açıklamak gerekirse TestFlight geliştiricilere, App Store'da halka açmadan önce uygulamalarının beta sürümlerini iOS kullanıcılarına dağıtma fırsatı sunuyor. Ancak şimdiye kadar geliştiriciler yalnızca e-posta yoluyla beta davetiyleri gönderebiliyorlardı.

Artık beta teste kullanıcı bulmak daha kolay

Daha önceki süreç geliştiriciler için biraz karmaşıktı ve zaman alıyordu. Çünkü geliştiriciler her beta test cihazı için e-posta adresi toplamak zorundalardı. Ama artık TestFlight'ın içinde istedikleri yerde paylaşabilecekleri herkese açık linkler oluşturabilecekler.
Böylelikle beta sürüme erişim sağlamak isteyenlerin iOS cihazları ile bu bağlantıları açmaları yeterli olacak. Yani bu da geliştiricilerin binlerce e-posta adresi toplamak yerine bu bağlantıları kendi bloglarında veya sosyal medya sayfalarında paylaşarak fazla vakit harcamadan çok sayıda test kullanıcısına ulaşabilecekleri anlamına geliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim