Anlık Bildirim

Apple şimdi de Netflix’in peşinde

Kendi çevrim içi içerik platformu üzerinde çalışmalara devam eden Apple, büyük bir satın alım yaparak mesafe kat etmek istiyor. Hedefte en büyüklerden Netflix var.

Bir süre önce şarkı tanıma platformu Shazam’ın arkasındaki şirketi satın alan Apple’ın çok daha ses getirecek bir girişimde bulunduğu haberleri geliyor. Firmanın hedefinde çevrim içi içerik platformu Netflix var.

Arayış başladı

Bir süredir Apple’ın kendi çevrim içi içerik platformunu hazırladığı gündeme geliyor. Çok önemli bir kullanıcı tabanı olmasına karşın son dönemde Netflix, Hulu, Amazon gibi platformlara abone kaybetmeye başladı. Ayrıca Disney de iddialı bir hizmet ile pazara girmeye hazırlanıyor. Bu bakımdan hızlı bir yükseliş için rekabet şartları oldukça çetin.

Apple’ın rekabette iddialı hale gelmek adına uzun bir süre gayret göstermek yerine hazır bir platformu satın alarak hızlı adımlar atmasına daha fazla ihtimal veriliyor. Ayrıca Trump yönetiminin şirketlere yönelik gelir vergilerini yüzde 8’e kadar düşüren yasası, vergiden kaçınmak için yaklaşık 220 milyar dolarını yurt dışında bulunduran Apple’ın önemli bir meblağını yurda sokarak satın alımlar için kullanabileceği de belirtiliyor. Analiz uzmanlarının Apple-Netflix birleşimine verdiği ihtimal yüzde 40.

Diğer taraftan firma Culver Studios adında bir yapım şirketini kiralamış durumda ve bazı ünlü Hollywood yetenekleri ile de çalışmalar başladı. Yani firma hazırlıklarını son sürat devam ettiriyor. Bir platform satın alımı gerçekleşmese bile Apple orijinal içeriklerle kendi hizmetini devreye almış olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5856 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, Apple ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim