Anlık Bildirim

Apple'dan Spotify'a cevap gecikmedi

Apple'ı rakiplerine karşı adil olmamakla suçlayan Spotify'a Amerikalı teknoloji devinden cevap gecikmedi. Apple bir açıklama yayınlayarak Spotify'ın gerçekleri çarpıttığını ifade etti.
Dünyanın en popüler müzik servislerinin başında gelen Spotify, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayınladı ve Amerikalı teknoloji devi Apple'ı haksız rekabetle suçladı. Geçtiğimiz hafta yayınlanan açık mektupta Spotify, Apple'ın App Store'u rakiplerine zarar vermek için adeta bir silah gibi kullandığını ve şirketin adil rekabet etmediğini iddia etmişti.
Spotify'ın teknoloji dünyasında yankı uyandıran bu suçlamalarına Apple'dan cevap gecikmedi. Spotify'ın iddialarına karşı bir mektup yayınlayan Apple, Spotify'ın gerçekleri çarpıttığını ifade etti. Apple'ın baş avukatı Bruce Sewell tarafından yayınlanan mektupta, Spotify'ın özel muamele görmek istediği iddia ediliyor.
App Store'un bugüne kadar Spotify'a kayda değer fayda sağladığını belirten Bruce Sewell, şirketin App Store'un genel kurallarına uyması ve iOS'taki uygulamasını bu kurallar çerçevesinde güncellemesi gerektiğini ifade etti. App Store için yürüttükleri sıkı çalışmaya dikkat çeken Sewell, Spotify'ın App Store'un sunduğu avantajlardan faydalanırken bunun için para ödemek istememesini eleştirdi. Ayrıca Sewell'a göre App Store'dan faydalanan diğer şirketler Apple'a para öderken Spotify'ın buna yanaşmaması diğer şirketler için haksızlık olur.
Spotify'in bu şekilde kendilerinden özel muamele istediği belirten Apple, tüm uygulama geliştiricilerine karşı adil ve eşit davrandıklarını ve bu yüzden Spotify'a taviz vermeyeceklerini açıkladı. Şimdi asıl merak edilen, tüm bu suçlamalardan sonra iki firmanın nasıl bir yol izleyeceği. Şimdilik Apple'ın Spotify'ı App Store'dan kaldırması beklenmiyor, ancak Sewell'ın açıklamaları, gerekli adımlar atılana kadar uygulamanın güncellenmesine izin verilmeyeceğine işaret ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7390 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spotify, app store ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim