Anlık Bildirim

WWDC 2016'da donanımdan ziyade yazılımsal yenilikler yer alacak

Apple'ın her sene geleneksel olarak düzenlediği geliştiricelere yönelik WWDC etkinliği bu sene 13 Haziran'da yapılacak. Konferans; iOS 10'dan Apple Pay'e pek çok önemli yenilik barındırıyor.
Apple'ın 13 Haziran'daki WWDC 2016 etkinliğinde iPhone 7 modelini görmeyi umanlar umduğunu bulamayabilir. Sektör içi kaynaklardan gelen bilgilere göre geliştirici konferansında adının da belirttiği üzere yalnızca yazılım üzerine yeniliklere yer verilecek. Yeni iPhone'un öncekiler gibi Eylül ayında tanıtılması beklenirken iddialara konu olan yeni MacBook Pro'nun da tanıtımı başka bir etkinlikte yapılacak.
Konferans kapsamında mobil işletim sistemi iOS 10'un resmi olarak tanıtılması beklenirken yeni versiyon ile birlikte sisteme yeni arayüz geliştirmelerinin gelmesi bekleniyor. Arayüz geliştirmelerinden Apple Music uygulaması da nasibini alacakken uygulamanın daha basit ve anlaşılır bir hale gelmesi bekleniyor.
Konferans kapsamında ele alınacak bir diğer konu olan Apple Pay'in ise web tarayıcılar tarafından desteğe kavuşacağı söyleniyor. Böylelikle Safari üzerinden de alışveriş yapılabilecekken yeni gelecek iMessage birleştirmesiyle de hesaplar arasında para transferi mümkün hale gelecek.
Siri SDK'sı hakkında da önemli bir gelişmeye sahne olması beklenen konferans sonrasında sesli asistanın 3. parti uygulamaların içine entegre edilmesinin önü açılacak. Siri tarafında bir başka önemli gelişmenin de duyurulması beklenen konferans neticesinde Siri'nin Microsoft'un Cortana'sı gibi OS X 10.12 ile birlikte bilgisayarlara getirilmesi bekleniyor. WWDC öncesi OS platformuyla ilgili bir başka önemli iddia daha yer alırken Apple'ın işletim sisteminin adını iOS, tvOS, watchOS'a uyumlu olması açısından MacOS olarak değiştirebileceği belirtiliyor.
13 Haziran'da gerçekleşecek konferansın daha öncesinde olduğu gibi Apple cihazları tarafından canlı olarak izlenebilmesi beklenirken, konferanstaki bütün yenilikleri sitemizde bulabileceksiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim