Anlık Bildirim

iOS 10 sürümü indirmeye sunuldu

Heyecanla beklenen iOS 10 güncellemesi indirmeye sunuldu. Yeni güncellemede bizleri neler bekliyor ve hangi modeller ile uyumlu olacak yazımızda bulabilirsiniz.

Apple’ın şimdiye kadar geliştirilmiş en iyi sürüm olarak tanımladığı iOS 10 işletim sistemi indirmeye sunuldu. Kullanıcıların ihtiyaçları ve isteklerine göre sürüm pek çok yenilik ile geliyor. Yeniliklere kısaca değinmek gerekirse:

iMessage

iMessage uygulamasında artık zengin bağlantılar sayesinde web siteleri veya video linklerinin ön izlemesi görülebiliyor. Böylece uygulamadan dışarıya çıkış azalıyor. Apple Music bağlantıları uygulamadan ayrılmadan dinlenebiliyor.

Diğer taraftan emojiler üç kat büyüyor ve kelimeler tek dokunuşla emojiye döndürülüyor. Örneğin mutlu kelimesine tek dokunuşla gülen surat elde edilebiliyor. Yine sadece karşıdaki kişinin görebileceği görünmez mesajlar, ekranı kaplayan simgeler yenilikler arasında yer alıyor.

Mesajlar uygulamasında en göze çarpan yenilik yerleşik bir uygulama mağazası oldu. Uygulama mağazasında sticker ve emojilerin yanında entegre üçüncü taraf uygulamalar da yer alıyor.

Siri

Siri artık üçüncü taraf geliştiricilere de açıldı. Kullanıcılar Siri üzerinden uygulamalarla etkileşime geçebiliyor. Uygulamaları sesle kontrol edebiliyor, sipariş verebiliyor veya taksi çağırabiliyorsunuz. Makine öğrenme dili sayesinde Siri daha hedefe odaklı öneriler sunabiliyor. Örneğin mesaj yazarken karşı taraf nerede olduğunu sorduğunuzda Siri otomatik olarak konumunuzu ekleyebiliyor.

 

iOS 10 sürümü indirmeye sunuldu

Home

Yeni Home uygulaması HomeKit özellikli akıllı ev aygıtlarını kontrol etmenizi sağlıyor. Apple nihayet insanlara HomeKit destekleyen akıllı ev aygıtlarını tüm kontrol etmek için bir çözüm sunuyor.

Silinen Uygulamalar

Apple yeni sürüm ile çekirdek uygulamaları kaldırabilme imkanı tanıyor. Uygulama silindiği zaman ana ekrandan kalkıyor ancak sistem içerisinde çekirdek olarak kalmaya devam ediyor. Kullanıcı uygulama mağazasından tekrar indirip kurabiliyor.

Gelişmiş Bildirimler ve Kilit Ekranı

Bildirim ekranı yeniden tasarlandı. Daha göze çarpan baloncuklar içerisinde bildirimin zamanı ve hangi kaynaktan geldiği görülebiliyor. Kullanıcıların bir bildirimi görebilmesi için telefonu kaldırması yeterli oluyor.

 

iOS 10 sürümü indirmeye sunuldu

Yeni kilit ekranı ile kullanıcılar artık cihazlarının kilidini açmadan e-postalarını cevaplayabilecek, tüm iMessage görüşmelerine göz atabilecek ve takvime yeni bir etkinlik ekleyebilecekler. Daha derin 3D Touch entegrasyonu sayesinde uygulamalarla etkileşim kurmak çok daha kolay hale gelmiş durumda.

Haritalar

Apple Haritalar artık takviminizdeki randevulara göre gitmek isteyebileceğiniz yere proaktif olarak yol tarifleri sunan yeni teknolojisiyle şimdi daha da akıllı. Bir rota planlandıktan sonra, Harita bu rota üzerindeki benzin istasyonlarını, restoranları, kafeleri ve daha fazlasını arayabiliyor ve bu noktalardan birinde verilen molanın yolculuğunuzun uzunluğunu nasıl etkileyebileceğini tahmin edebiliyor.

Görsel açıdan da geliştirilerek yeniden tasarlanan Harita uygulaması yeni eklentilerle geliştiricilere de açılmış durumda. OpenTable gibi uygulamalar rezervasyonları doğrudan Harita’ya entegre edebiliyor, Uber ve Lyft gibi hizmetler ise Harita uygulamasından çıkmak zorunda kalmadan kullanıcıların araç rezervasyonu yapmalarını kolaylaştırıyor.

Diğer

Widget'lar kullanıcıların uygulamaları açmadan ayrıntılı hava durumu bilgisi, müzik çalma bilgileri, e-posta mesajlarına ulaşmalarına izin verecek.

Yüz tanıma özelliği artık Fotoğraflar uygulamasında da destekleniyor. Yani artık fotoğraftaki insanların yüzlerine dayalı albümler oluşturabilirsiniz.

Apple Pay artık Safari aracılığıyla katılımcı web sitelerinde kolay, güvenli ve gizli alışveriş yapmak, mağazalarda ve uygulamalarda ödeme işlemlerini tamamlamak için kullanılabiliyor.

iPhone 6S ve üzeri için RAW içerik desteği

iPad'de Safari'ye getirilen bölünmüş ekran seçeneğiyle yan yana iki sekme görüntülenebiliyor.

Uyumlu modeller

iOS 10 sürümü iPhone 5 veya daha yeni bir iPhone modeli, tüm iPad Air ve iPad Pro modelleri, 4. nesil iPad, iPad mini 2 ve daha yeni modeller ve 6. nesil iPod touch ile uyumlu olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12430 kez okundu.
24 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ios 10, Apple ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim